Safari reis door Botswana
Okavango Delta, Moremi, Savuti, Chobe en Victoria Falls

 Deze safari reis door Botswana is een individuele reis met verblijf in comfortabele lodges. Tijdens deze reis gaat u op safari in de mooiste gebieden van Botswana: Okavango Delta, Moremi Khwai, Savuti en de Chobe rivier. De safari activiteiten bestaan uit game drives, wandelsafari's, mokorotochten en motorboottochten. Tijdens de vluchten tussen de lodges ziet u de schoonheid van Botswana vanuit een ander perspectief. De safari reis eindigt bij de Victoria Falls.

HOOGTEPUNTEN VAN DE REIS
Okavango Delta  
Khwai / Moremi Game Reserve 
Savuti
Chobe
Victoria Falls

DAG 1-2: MAUN - OKAVANGO DELTA
Op de luchthaven van Maun in Botswana wordt u opgewacht voor een transfer naar uw lodge in de Okavango Delta. De transfer gaat per vliegtuigje. Geniet u van het prachtige uitzicht!  

 Uw eco-vriendelijk camp ligt in de Okavango Delta , in de schaduw van grote bomen. U komt per mokoro of motorboot aan en verblijft in een ruimte safaritent met ensuite badkamer. De Okavango Delta is een uniek waterlandschap met weidse water- en grasvlaktes, een doolhof van waterwegen, moerassen, droge acacia's en mopanebossen. U treft hier vele vogelsoorten en wilde dieren aan, zoals olifanten, leeuwen, luipaarden, cheetah's, buffels, impala's, zebra's en nijlpaarden. Onder leiding van een gids maakt u mokorotochten, bush walks en motorboottochten. Uw verblijf v an twee nachten is inclusief maaltijden, lokale drankjes, wasservice, safari-activiteiten en entrance fee.
2 nachten Moremi Crossing inclusief ontbijt, lunch, diner, drankjes, park fees, safari-activiteiten

DAG 3-5: OKAVANGO DELTA -  KHWAI / MOREMI GAME RESERVE
Na het ontbijt vertrekt u per vliegtuigje naar Khwai Area. Khwai Area grenst aan Moremi Game Reserve en is een prachtig gebied dat volgens kenners tot de top wildlife gebieden van Afrika behoort. De Khwai River stroomt hier het hele jaar door en heeft aantrekkingskracht op een grote hoeveelh eid wilde dieren. 

Uw kleinschalig camp is prachtig gelegen met uitzicht op de Khwai rivier en grenzend aan Moremi Game Reserve. U verblijft in een safaritent. Safari's worden gemaakt in open 4x4 voertuigen. Of maakt u liever wandelsafari's onder leiding van een professionele gids? U verblijft hier drie nachten; maaltijden, frisdrank, wasservice, park fees, safari's, night drives, mokorotochten en wandelsafari's zijn inbegrepen.
3 nachten Sango Safari Camp inclusief ontbijt, lunch, diner, drankjes, park fees, wasservice, safari-activiteiten

DAG 6-7: KHWAI / MOREMI GAME RESERVE - SAVUTI 
 U gaat met een klein vliegtuigje naar Savuti . Uw lodge is gelegen aan de Savuti Channel, dat zich uitstrekt van Linyanti helemaal tot Savuti Marsh. Na droog te zijn gevallen in de tachtiger jaren, stroomt er sinds januari 2010 weer water in de Savuti Channel en Marsh. In dit deel van Botswana is het landschap zeer ongerept. Het staat bekend om de grote populatie mannelijke olifanten.
U verblijft twee nachten in een kleinschalige tented camp met prachtig uitzicht op de Savuti Channel. Het ligt op de plek waar ook de reguliere public campsites in Savuti zijn gelegen. Uw verblijf is inclusief maaltijden, lokale drankjes, safari's en fees.
2 nachten Camp Savuti inclusief ontbijt, lunch, diner, drankjes, park fees, wasservice, safari-activiteiten

DAG 8-9: SAVUTI - CHOBE
U gaat met een klein vliegtuigje naar Kasane. Uw lodge ligt aan de Chobe rivier en grenst aan het Chobe National Park. In dit op één na grootste nationale park van Botswana bevindt zich de grootste concentratie wilde dieren in Zuidelijk Afrika. De Chobe rivier staat bekend om de grote kuddes olifanten en buffels.

U verblijft hier twee nachten in een tweepersoonskamer. De bar heeft uitzicht op de rivier waar u olifanten kunt zien baden: een uitstekende plek voor een sundowner. Maaltijden, twee safari's en een boot cruise over de Chobe rivier zijn inbegrepen.
2 nachten Chobe Safari Lodge inclusief ontbijt, lunch, diner, 1 game drive, 1 bootcruise, 1 dag park fees

DAG 10-11: CHOBE - VICTORIA FALLS
 Vandaag staat een transfer (via de weg) voor u klaar naar uw guesthouse in Victoria Falls, Zimbabwe van waaruit u de indrukwekkende Victoria Falls kunt aanschouwen. Met een enorm geraas stort het water van de Zambezi-rivier zich naar beneden. De ‘donderende rook' die neerdaalt als een eeuwigdurende regenbui heeft rond de watervallen een smalle strook van dicht regenwoud doen ontstaan. Naast een bezoek aan de Victoria Falls zijn er vele activiteiten mogelijk zoals bungeejumping, bootcruises, helicoptervlucht of een bezoek aan een lokaal dorp.
2 nachten Amadeus Garden inclusief ontbijt

DAG 12: VICTORIA FALLS 
Aan het begin van de middag staat er een transfer klaar om u naar de luchthaven van Victoria Falls te brengen.


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.


 Wat is de Verantwoorde, Duurzame Reizen Bijdrage?

Het camp waarin u dag 3-5 verblijft:

 • Dit nieuwe camp is gebouwd met behulp van lokale materialen. De meeste meubelen zijn door de eigenaren zelf ontworpen en gebouwd. Het hout voor de meubelen is afkomstig van bouwbedrijven die het hout niet meer gebruikten en wilden weggooien. Het hout voor het deck en badkamers is Saligna-hout, een prachtig Australisch hard hout. Dit hard hout wordt in Zuid Afrika verwijderd omdat het daar niet van oorsprong voorkomt en de waterhuishouding enorm verstoort.
 • Het camp is een joint venture met een lokale familie. Een deel van de inkomsten van het camp worden gebruikt voor community development.
Dit is slechts een reisonderdeel met een Fair Tourism bijdrage. Bij een beschrijving van uw persoonlijke reis op maat worden alle bijdragen beschreven.

 

Prijsindicatie
Vanaf € 3.295,- per persoon in het laagseizoen en € 4.795,- per persoon in het hoogseizoen, bij een bezetting van twee personen.   

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Laagseizoen: december tm maart
Tussenseizoen: april tm juni en november
Hoogseizoen: juli tm oktober

Inclusief

 • reisschema, transfers per auto, 4x4 en/of klein vliegtuigje, maaltijden, drankjes, activiteiten en park fees zoals hierboven beschreven
 • adequate ondersteuning als er zich lokaal onverhoopt problemen voordoen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief

 • intercontinenale en regionale vluchten
  reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reisdocumenten
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien
 • belastingen en toeslagen die uitsluitend lokaal kunnen worden betaald 

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR