Etosha National Park in Namibië

 Etosha National Park is het grootste en belangrijkste wildpark in Namibië. Etosha is ongeveer 22.200 km2 groot in ligt in het noorden van Namibië. Het nationale park ligt op ongeveer zeven uur rijden van Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Etosha betekent in de lokale taal "grote witte plaats" en heeft zijn naam te danken aan de zoutpan die het park domineert. Op de zoutpan en bij de waterpoelen kunt veel wild spotten, waaronder olifant, giraffe, gemsbok, impala, leeuw, jakhals, neushoorn, zebra. In veel van onze voorbeeld reizen naar Namibië is Etosha National Park opgenomen.

Wegennet in Etosha National Park

 De meeste wegen bevinden zich ten zuiden en ten oosten van de zoutpan. Er zijn hoofdwegen met diverse loops. Zo heeft u uitzicht op de zoutpan en komt u bij waterpoelen die veel wild aantrekken. Etosha kan prima met de eigen huurauto worden verkend. Gedurende het regenseizoen (november - maart) zijn sommige wegen niet of moeilijker toegankelijk. Een hoger gelegen auto biedt altijd beter zicht op de dieren, maar in het regenseizoen is in Namibië een 4x4 huurauto noodzakelijk. Nog niet zo lang geleden is het westelijk deel van Etosha opengesteld voor self drives

Activiteiten in Etosha National Park

Van zonsopgang tot zonsondergang kunt u met de eigen huurauto door Etosha rijden om wild te spotten. Voor en na die tijd moet u óf het park hebben verlaten óf in een van de restcamps verblijven. Het is mogelijk om onder leiding van een gids in een open safari voertuig een game drive te maken. Dit kan 's ochtends vroeg, in de middag of in de avond.

Accommodaties in Etosha National Park

Etosha heeft vijf camps, twee luxe camps en drie restca mps. De restcamps zijn comfortabel maar eenvoudig. Het zijn als het ware kleine dorpjes met kamers, bungalows, chalets en een camping. Er zijn centrale faciliteiten als restaurant, bar, zwembad en benzinepomp. De camps hebben een verlichte waterpoel waar u naar toe kan lopen. Op deze manier is het mogelijk om voor zonsopgang of na zonsondergang dieren te spotten. Net buiten Etosha bevindt zich een aantal luxe lodges op een eigen private game reserve. Deze lodges maken ook game drives in Etosha National Park.

Voorbeeld reizen met Etosha National Park

Bekijkt u onze voorbeeld reizen ter inspiratie. De reizen naar Namibië zijn onderverdeeld in individuele reizen en groepsreizen.

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR