Landeninformatie Zimbabwe: ongerepte safari's

 Reizen naar Zimbabwe staan in het teken van safari's in ongerepte bush. Zimbabwe biedt uitstekende mogelijkheden om game drives in een open safarivoertuig af te wisselen met wandelsafari's. Zimbabwe staat bekend om de prachtige kanosafari's over de Zambezi rivier. Bekijk onze voorbeeldreizen naar Zimbabwe voor de mogelijkheden en voor inspiratie.

Ligging
Zimbabwe ligt in Zuidelijk Afrika en is ongeveer 11 keer groter dan Nederland en 13 keer groter dan België.Zimbabwe wordt omringd door de buurlanden Botswana, Mozambique, Zuid Afrika en Zambia. Twee belangrijke rivieren vormen de noord en zuid grens van het land: de Zambezi rivier in het noorden en de Limpopo rivier in het zuiden. De hoofdstad van Zimbabwe is Harare. Zimbabwe is een republiek met een president als staatshoofd. Het House of Assembly (parlement) heeft de wetgevende macht.

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Zimbabwe dezelfde tijd als in Nederland en België. In onze winter is het in Zimbabwe dus 1 uur later.

Seizoenen en Klimaat
Doordat Zimbabwe op het zuidelijk halfrond ligt zijn de seizoenen tegengesteld aan die van Europa. In Zimbabwe begint de zomer in december en de winter in juni. De regentijd is van begin december tot half april. Gewoonlijk valt de meeste regen in januari en februari. U moet dan rekening houden met hevige onweersbuien; maar tussen de buien door kan het prachtig weer zijn. De winters in Zimbabwe kunnen erg koud zijn en dan vooral 's nachts. Warme kleding tijdens de ochtendsafari is dan zeker geen overbodige luxe. Oktober en november zijn de warmste maanden met temperaturen met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 40 graden Celsius.

Het droge winterseizoen tussen mei en oktober is de beste tijd om Zimbabwe te bezoeken. In deze periode zijn de wilde dieren afhankelijk van de beperkte waterhoeveelheid in de rivieren en (kunstmatige) waterpoelen, waardoor u de meeste kans heeft om het wild te spotten. Sommige delen van Zimbabwe kunt u ook u ook in onze wintermaanden Botswana bezoeken. Het kan overdag dan behoorlijk warm zijn en er kunnen af en toe korte, heftige regenbuien vallen. Maar de natuur is dan wel op z'n mooist. Bovendien wordt in deze periode veel jong wild geboren, dat vervolgens weer veel roofdieren aantrekt.

Harare                    janfebr  mrt  apr  mei  juni   juli  aug  sept   okt   nov   dec 
Max. temp 2525
26
25
22
20
20
22
26
27
28
26
Min. temp 1716
16
15
12
9
9
10
13 15
16
 17
Aantal zonneuren6
77
99
9
9
10
10
1097
Regenval in mm 191176
99
37
7
2
2
3
7
40
93
183
Hwange                  janfebr  mrt  apr  mei  juni   juli  aug  sept   okt   nov   dec 
Max. temp 2929
29
2826
24
24
27
31
323230
Min. temp 1818 17
13
9
5
5
7
12 16
18
18
Regenval in mm 145129
57
20
3
0
0
1
2
21
56
127

Gemiddelde temperaturen in oC en neerslag in mm

Infrastructuur
In Zimbabwe wordt links gereden. Alhoewel de grote steden middels asfaltwegen met elkaar zijn verbonden, is het grootste deel van het wegennet in Zimbabwe onverhard. In het droge seizoen zijn deze goed begaanbaar. In en net na het regenseizoen is een 4WD een must. Dit geldt overigens het hele jaar door voor de natuur- en wildparken. Op veel wegen komt nauwelijks verkeer, waardoor in geval van pech, hulp lang op zich laat wachten. Het aantal benzinestations is beperkt en het komt voor dat een tankstation zonder benzine zit. Automobilisten worden aangeraden in afgelegen gebieden bij iedere benzinestation die ze tegenkomen te tanken. Het is raadzaam om jerrycans met water en benzine mee te nemen. De maximum snelheid in Zimbabwe is 120 km/uur. In de bebouwde kom mag 60 km/uur worden gereden. Voorzichtigheid is geboden: bochten, kuilen, (wilde) dieren duiken soms plotseling op en leiden regelmatig tot ongelukken.

Veel self drive reizen worden gecombineerd met Zuid Afrika, Botswana en/of Namibië. Individuele fly-in safari's zijn een ideale manier om in een korte tijd veel van Zimbabwe te zien. Ook komt u in moeilijk te bereiken gebieden en wildparken. Tijdens een individuele kampeersafari verblijft u met uw eigen gezelschap midden in de bush. Groepsreizen naar Zimbabwe worden zowel als kampeerreis als met verblijf in accommodaties aangeboden.

Vluchten
Er zijn verschillende vliegroutes naar Zimbabwe. Er wordt frequent gevlogen op Victoria Falls en Harare, meestal met een overstap in Dubai, Johannesburg of Lusaka. Ook zijn er regelmatig binnenlandse vluchten. Veel wildparken en lodges zijn met kleinere, particuliere vliegtuigen te bereiken.

Culturen en Talen
Zimbabwe telt ca. 10 miljoen inwoners, waarvan ongeveer tweederde deel tot de Shona behoort. Andere bevolkingsgroepen zijn Ndebele, Batonga, Venda en Shangaan. De blanke gemeenschap in Botswana is klein. Zimbabwe heeft drie officiële talen: Engels, Shona en Ndebele.

Eten en drinken
Het eten in Zimbabwe is gevarieerd maar heeft de nadruk op vlees. Vooral rundvlees- en wildvleesgerechten zijn prominent. Dit is ook terug te vinden tijdens de braai (barbecue), als op een rooster boven open vuur verschillende vleessoorten worden gegrild.

Het drinken van kraanwater wordt afgeraden. Flessen mineraalwater zijn overal verkrijgbaar. Plaatselijk gebrouwen bier wordt chibuku genoemd. Gelukkig zijn er ook reguliere en premium biermerken verkrijgbaar, net als wijnen, andere alcoholische drankjes en frisdrank.

Voltage
In Zimbabe is het voltage 220/240 Volt. Wij adviseren u ter plaatse een speciale driepolige stekker te kopen. In Zimbabwe komt zowel de hoekige (UK) als de ronde (Zuidafrikaanse) driepolige stekker voor.

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR