Landeninformatie Swaziland

Ligging
 Swaziland is een koninkrijk dat wordt omringd door Zuid Afrika en Mozambique. Swaziland is een klein land; nog niet de helft van Nederland. De hoofdstad is Mbabane, terwijl Manzini de grootste stad van het land is. Hier bevindt zich onder andere de luchthaven. Bekijk onze voorbeeldreizen van Swaziland voor de mogelijkheden en voor inspiratie.

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Swaziland dezelfde tijd als in Nederland en België. In onze winter is het in Swaziland dus 1 uur later.

Seizoenen en klimaat
Doordat Swaziland op het zuidelijk halfrond ligt zijn de seizoenen tegengesteld aan die van Europa. Swaziland bestaat uit vier landschaptypen. Van west naar oost zijn dat:
• High Veld. Dit zijn uitlopers van de Drakensberg. Dit landschap is gemiddeld tussen 1.000 en 1.300 meter hoog, met bergtoppen tot 1.800 meter
• Middle Veld heeft een hoogte van 500 tot 1.000 meter. Het is een glooiend landschap en het is het dichtstbevolkte gebied
• Low Veld heeft een hoogte van 150 tot 500 meter en bestaat uit savannen die worden onderbroken door suikerrietplantages
• Lumbobo Range. Dit is een golvend plateau tot circa 800 meter hoog, dat stijl vanuit Low Veld oprijst
Swaziland heeft een subtropisch klimaat met natte zomers en droge winters. In het High Veld kunnen de temperaturen overdag snel stijgen terwijl de nachten vaak koud zijn. In de andere drie gebieden is in de zomer overwegend heet en in de winter mild en aangenaam.

Infrastructuur
 Het wegennet is Swaziland is relatief goed te noemen. Veel wegen zijn geasfalteerd, maar er zijn ook zogenaamde gravel roads. In Swaziland wordt aan de linkerkant van de weg gereden. De maximale snelheid bedraagt 120 km/uur op snelwegen, 80 km/uur buiten de bebouwde kom en 60 km/uur binnen de bebouwde kom. Let u goed op vee en geiten, die vaak los lopen en de weg oversteken. Bij benzinestations kunt u uitsluitend cash (in Zuidafrikaanse Randen of in lokale Emalangeni) betalen.

Het is mogelijk om met een Zuidafrikaanse huurauto door Swaziland te reizen, mits u bij boeking heeft aangegeven dat u de grens wilt overgaan. Dit wordt vervolgens in de huurovereenkomst opgenomen. Hiervoor moet een (kleine) toeslag worden betaald. Swaziland heeft verschillende grensovergangen met Zuid Afrika en Mozambique. De grensposten zijn dagelijks geopend maar de openingstijden zijn beperkt. Meer informatie hierover vindt u op de website van Swaziland National Trust Commission

Er gaan geen directe vluchten vanuit Nederland naar Swaziland. Het meest gebruikelijke is om een vlucht te boeken naar Zuid Afrika (Johannesburg) en van daaruit verder te reizen naar Swaziland, over land of door de lucht. De Europese Unie heeft een lijst van luchtvaartmaatschappijen gepubliceerd die wegens technische problemen aan een vliegverbod binnen de EU zijn onderworpen.
Alle door de verantwoordelijke autoriteiten van Swaziland goedgekeurde luchtvaartmaatschappijen (Africa (Pty) Ltd, Jet Africa Swaziland, Royal Swazi National Airways Corporation, Scan Air Charter Ltd, Swazi Express Airways, Swaziland Airlink) worden op deze lijst vermeld. Als u bij Fair Mundo Travel boekt, vliegt u vanzelfsprekend niet met airlines die voorkomen op deze ‘zwarte lijst’. Meer informatie hierover vindt u op de website van de
Europese Unie.

Cultuur en Talen
In Swaziland wordt Engels en siSwati gesproken. De meeste Swazi’s zijn tweetalig.

 In Swaziland zijn twee ceremonies erg belangrijk, namelijk Umhlanga (rietdans festival) en Incwala Ceremony (eerste fruit ceremonie). Umhlanga wordt eind augustus of begin september gehouden, als het riet geoogst kan worden. Vele, ongehuwde meisjes uit heel Swaziland reizen af naar Lobamba om de Queen Mother respect te betuigen. De ceremonie duurt een week en aan het eind mag de koning een van de jonge danseressen uitkiezen en haar toevoegen aan zijn officiële vrouwen (polygamie komt zeer veel voor in Swaziland). Umhlanga mag worden bijgewoond door buitenstaanders.

Umhlanga is de bekendste ceremonie, maar Incwala is de belangrijkste en de meest heilige. Het eerste fruit feest wordt gehouden in december of januari op een datum die gekozen wordt door de astrologen aan de hand van de stand van de maan en de zon. Incwala duurt drie weken. Het ritueel begint met een reis van Bemanti (volk van het water) naar de Indische Oceaan om water te halen.  Dit ceremoniaal water wordt vervolgens teruggebracht naar de koninklijke kraal. Als het volle maan is vertrekken jonge ongetrouwde mannen vanuit Lobamba, het dorp van de Queen Mother, om takken van de Lusekwane-struik, een acaciasoort, te halen. In een imposante optocht keren de jonge mannen terug, gekleed in dierenvellen en traditionele liederen zingend. De mooiste stier van de koninklijke veestapel wordt ritueel geslacht. De vierde dag maakt de koning zich op om in vol ornaat mee deel te nemen aan de feestelijkheden met zang en dans. Na enkele rituelen wordt het eerste fruit van het seizoen aan de koning gepresenteerd met zang en dans.
Een deel van de ceremonie mag worden bijgewoond door buitenstaanders.

Naast de twee belangrijkste ceremonies worden het hele jaar door feesten gevierd waarbij de bevolking zich uitdost en uitbundig danst.
 
Eten en Drinken
Het drinken van kraanwater wordt afgeraden. Flessen mineraalwater zijn vrijwel overal verkrijgbaar. Lokale gerechten zijn meestal gebaseerd op vlees (antilope) en maïs (mieliepap).

Safari
De beste maanden om op safari te gaan in Swaziland is de lokale winter (mei tot en met augustus). De vegetatie is minder dicht waardoor het wild beter kan worden gespot. Bent u geïnteresseerd in vogels? Dan is de lokale zomer (november tot en met april) de beste tijd omdat dan de trekvogels zijn teruggekeerd.

Voltage
In Swaziland is het voltage 220/230 Volt of 110 Volt. Wij adviseren u ter plaatse een speciale driepolige stekker te kopen.

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

Voorbeeldreis naar Swaziland

  

bekijk de voorbeeldreis 


Ontdek Swaziland!

  

bekijk de video


 


Wat is Fair Tourism?

klik hier voor verantwoord en duurzaam reizen 


Het nut van een goede verzekering

klik hier voor meer informatie


©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR