Reizigersinformatie Swaziland

Voordat u op reis gaat naar Swaziland is het goed een aantal zaken te weten en te regelen.

Gezondheid
Een DTP-vaccinatie wordt aanbevolen. In sommige gevallen is een bescherming tegen Hepatitis A raadzaam. Als u uit een gele koorts gebied komt, is een gele koorts vaccinatie verplicht. In sommige maanden komt in Swaziland malaria voor. U kunt u zelf beschermen door anti-malariatabletten in te nemen. Sommige medicatie moet u enige tijd voordat u op reis gaat starten en na thuiskomst nog enige tijd doorslikken. Voor advies verwijzen wij u naar uw huisarts, GGD of kijkt u op de website van Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, Gezond op reis of Federale Overheidsdienst België.

Indien u geneesmiddelen gebruikt, adviseren wij u voldoende voorraad in uw handbagage mee te nemen. Een Engelstalig recept kan ter plekke van pas komen.

Aids/HIV is een groot probleem in Swaziland: circa 35% van de bevolking tussen 15 en 50 jaar is besmet.

Reisdocumenten
 Nederlanders hebben voor Swaziland een paspoort nodig dat bij aankomst nog minimaal drie maanden geldig is. Voor Belgen geldt dat het paspoort nog minimaal zes maanden geldig moet zijn. Bij aankomst in Swaziland wordt een visum verstrekt. Kijkt u voor de laatste informatie op de website van Visumdienst of Visumwinkel. Visuminformatie voor Belgen vindt u op de website van het Visumburo.

Kinderen moeten in het bezit zijn van een eigen reisdocument. In Zuid Afrika worden de regels aangepast voor kinderen. De nieuwe regels zouden met ingang van 1 juli 2014 van kracht zijn, maar het ministerie heeft de ingangsdatum verschoven naar 1 oktober 2014. Dan wordt vereist dat ouders de originele of een gecertificeerde kopie van de geboorteakte, waarop de gegevens van de ouders zijn vermeld, van hun meereizende kind(eren) jonger dan 18 jaar kunnen overleggen. Let op: een uittreksel volstaat niet! In het geval slechts één ouder met kind(eren) reist, is toestemming van de andere ouder vereist in de vorm van een beëdigde verklaring. Deze regels zijn voor toepassing voor reizigers die Zuid Afrika binnenkomen, in transit zijn of verlaten. Meer informatie vindt u op: www.dha.gov.za/index.php/statements-speeches/475-home-affairs-encourages-parents-to-get-unabridged-birth-certificates-for-children

Huurt u een auto of camper tijdens uw reis? Dan heeft u een internationaal rijbewijs nodig. Nederlanders kunnen deze verkrijgen bij ANWB-kantoren. Belgen vragen het intern ationaal rijbewijs aan in het districthuis van het eigen district. Het is mogelijk om met een Zuidafrikaanse huurauto door Swaziland te reizen, mits u bij boeking heeft aangegeven dat u de grens wilt overgaan. Dit wordt vervolgens in de huurovereenkomst opgenomen. Hiervoor moet een (kleine) toeslag worden betaald. Swaziland heeft verschillende grensovergangen met Zuid Afrika en Mozambique. De grensposten zijn dagelijks geopend maar de openingstijden zijn beperkt. Meer informatie hierover vindt u op de website van Swaziland National Trust Commission.

Verzekeringen
Bij een goede voorbereiding van een reis hoort ook het afsluiten van goede verzekering. Mocht u onverwachts ziek worden of uw bagage kwijtraken, wilt u zich geen zorgen maken om de financiële gevolgen. Fair Mundo Travel adviseert u graag bij het afsluiten van een reis- en annuleringskostenverzekering.

Geldzaken
De geldeenheid in Swaziland is de Lilangeni (meervoud is: Emalangeni) en is uitwisselbaar met de Zuidafrikaanse Rand. Sommige winkels ontvangen echter liever geen Zuidafrikaanse munten. De meeste hotels, winkels en restaurants accepteren internationale, geldige creditcards zoals MasterCard, Visa, American Express en Diners Club. Maar let u op: bij benzinestations kan uitsluitend cash worden afgerekend.

De meeste banken zijn op weekdagen geopend van 9.00 uur tot 15.30 uur, met uitzondering van de woensdag. Dan sluiten de banken om 15.00 uur. Op zaterdag zijn de openingstijden van 9.00 tot 11.00 uur. Bij de meeste banken en wisselkantoren kunnen buitenlandse bankbiljetten en travellercheques ingewisseld worden. Bij het wisselen van buitenlandse valuta is het tonen van uw paspoort verplicht. Klik hier voor de recente wisselkoers.

Telefoon en internet
Er is één provider voor mobiele telefonie. Het bereik van dit netwerk is redelijk tot goed (in de grotere plaatsen). Internetcafé's zijn in Mbabane en Manzini. Tevens bieden diverse accommodaties internet aan. De verbinding is veelal traag en regelmatig niet werkzaam.

Kleding
Luchtige, katoenen kleding is in Swaziland comfortabel, zeker in de warme zomermaanden. Tijdens uw bezoek aan wildreservaten kunt het beste kleding in natuurkleuren dragen. 's Avonds bieden een hoog gesloten T-shirt met lange mouwen en een lange broek bescherming tegen de muggen. Neemt u eveneens een warme trui of vest mee omdat het 's avonds op veel plekken behoorlijk kan afkoelen. In sommige perioden kunt u op eenzelfde dag zowel regen als mist als stralende zonneschijn treffen. Een regenjack is altijd handig om mee te nemen. Op (wandel)safari en wandeltochten zijn een paar ingelopen wandelschoenen met een goed profiel en stevige zolen onmisbaar.

Fooien
Het geven van fooien is in Swaziland erg gebruikelijk. De service in restaurants is meestal niet bij de prijs inbegrepen. Als richtlijn kunt u een fooi van ongeveer 10% aan houden. Wilt u uw dank en waardering uiten aan bijvoorbeeld een parkeerwachter, bagagedrager of benzinepompbediende dan kunt u denken in eenheden van 5 Lilangeni . Bijvoorbeeld 5 Lilangeni per koffer of 5 Lilangeni per uur.

Veiligheid
De bevolking is in het algemeen vriendelijk en voorkomend. Criminaliteit komt echter in elkland voor. Neemt u op uw reis door Swaziland voorzorgsmaatregelen die u elders ook zou nemen. Waardevolle spullen en geld kunt u beste achterlaten in de kluis van uw accommodatie of zeer onopvallend bij u dragen. Laat waardevolle spullen niet achter in uw auto. Wees extra waakzaam als u bij het vallen van de avond door de stad rijdt. Houd uw deuren op slot. Maakt u zoveel mogelijk gebruik van bewaakte parkeergelegenheden. Het is af te raden om 's avonds en 's nachts alleen over straat te lopen. Actuele veiligheidstips en reisadviezen vindt u op www.minbuza.nl.

Wijs op Reis
Meer reizigersinformatie vindt u in de brochure Wijs op Reis van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

Voorbeeldreis naar Swaziland

  

bekijk de voorbeeldreis 

 


Ontdek Swaziland!

  

bekijk de video


 

 


Kruger, Addo, Route 62, Kaapstadbekijk deze voorbeeldreis©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR