Reis door Namibië en Botswana:
van Windhoek tot Victoria Falls

Deze reis door Namibië en Botswana is een combinatie van wildlife, natuur en cultuur. U reist o.a. door Etosha en Caprivi in Namibië en Chobe National Park in Botswana. Ter afsluiting bezoekt de Victoria Falls vanuit Zimbabwe. Dit is een individuele fly drive reis.

HOOGTEPUNTEN
Namibië
Windhoek
Waterberg Plateau
Cheetah Conservation Fund
Etosha National Park
San/Bushmen
Popa Falls
Mudumu National Park
Botswana
Chobe National Park
Zimbabwe
Victoria Falls

DAG 1: WINDHOEK
Op de luchthaven van Windhoek staat de huurauto (Nissan X-Trail 2x4 of gelijkwaardig) voor u klaar. U verblijft in een guesthouse in Windhoek op basis van logies en ontbijt.

DAG 2-3: WINDHOEK - WATERBERG PLATEAU
U rijdt naar Waterberg Plateau National. Op het plateau komen verschillende wilde diersoorten voor zoals witte en zwarte neushoorn, buffel, giraffe, olifanten, leeuwen en vele soorten antilopen. U kunt hier uitstekend wandelen en ook een game drive maken (optioneel). U verblijft in het nationale park zelf op basis van logies en ontbijt.

DAG 4: WATERBERG - OTJIWARONGO
 U reist naar Otjiwarongo in een guesthouse dat een prima uitvalsbasis is om het Cheetah Conservation Fund te bezoeken. Het CCF richt zich op het behoud van de cheetah's in het wild. Er worden diverse activiteiten aangeboden (optioneel) zoals bezoek Education Centre, een tour door wildgebied met cheetah's die niet teruggeplaatst kunnen worden in de natuur, voederen van cheetah's, de cheetah run en een dag onder leiding van een CCF-wetenschapper. Ook zijn er speciale programma's voor fotografen.

 

DAG 5-7: OTJIWARONGO - ETOSHA NATIONAL PARK
Etosha is het grootste wildpark van Namibië. In dit park vindt u behalve giraffen, olifanten, zebra's, neushoorns, impala's en jakhalzen, ook bijvoorbeeld gemsbokken, gnoes, luipaarden en leeuwen. De lage begroeiing vergroot de kans om wild te spotten, zeker als u in de vroege ochtend of late middag bij een drinkplaats gaat kijken. U verblijft in drie verschillende restcamps in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.

 

DAG 8-9: ETOSHA NATIONAL PARK - NABIJ GROOTFONTEIN
 Uw volgende guesthouse ligt in een 1.400 hectare groot privé reservaat met onder andere eland, gemsbok, zebra, kudu, hartebeest, giraffe, struisvogel, impala, springbok, blesbok en diverse vogelsoorten. U verblijft in een chaletkamer op basis van logies en ontbijt. Er worden verschillende activiteiten aangeboden (optioneel) zoals game drives in het eigen reservaat en een bezoek aan de San (Bushmen). Tijdens een halve of hele dag excursie maakt u kennis met het alledaagse leven van de San, u maakt een bushwalk en leert over (medicinale) planten, jagertechnieken, vinden van waterbronnen en het maken van vuur.

DAG 10: NABIJ GROOTFONTEIN - NABIJ RUNDU
Uw camp bevindt zich aan de Okavango rivier. De eigenaren zijn nauw betrokken bij de lokale gemeenschap middels diverse ontwikkelings- en onderwijsprogramma's. U kunt met een gids een lokaal dorp bezoeken, riviercruises maken of een traditionele dansavond bezoeken (optioneel).

DAG 11-12: NABIJ RUNDU - POPA FALLS
Uw accommodatie is gelegen nabij de Popa Falls. Dit zijn meer stroomversnellingen dan watervallen, maar zeer zeker de moeite waard. Het camp ligt op een eiland, onder indrukwekkende bomen met een fantastisch uitzicht op de rivier. Met Mahango National Park in het zuiden en het Bwabwata National Park aan de overzijde van de rivier, kenmerkt dit gebied zich door het vele wild. Vanuit het camp zijn diverse activiteiten te ondernemen (optioneel) zoals bootcruises en gamedrives.

DAG 13-14: POPA FALLS - MUDUMU NATIONAL PARK
U reist door de Caprivi-strook naar Mudumu National Park waar u divers wild kunt spotten zoals olifanten, kudu's, sable antilopen, buffels en met wat geluk de zeldzame sitatoenga moerasantilope. In dit waterrijk gebied komen ook krokodillen, nijlpaarden en vele vogelsoorten voor. De wegen in het park bestaan meestal uit diep zand, soms drassig. Het park is alleen begaanbaar met een 4x4 en in het natte seizoen is zelfs dat soms moeilijk. U verblijft in een comfortabele ten t met rieten daken. Er worden diverse activiteiten georganiseerd (optioneel) zoals rivier boottrips, game drives en mokoro boottochten.

DAG 15-16: MUDUMU NATIONAL PARK - CHOBE NATIONAL PARK
U verruilt Namibië voor Botswana. Uw volgende accommodatie ligt aan de Chobe rivier en grenst aan het Chobe National Park. Dit op één na grootste park in Botswana en staat vooral bekend om de vele olifanten. Uw verblijf in een ruime chaletkamer is inclusief 3 maaltijden per dag, 2 game drives, 1 middag boot cruise over de Chobe rivier en park fees voor twee dagen per persoon. Op dag 16 levert u de huurauto in in Kasane.

DAG 17-18: CHOBE NATIONAL PARK - VICTORIA FALLS, ZIMBABWE
 Een transfer brengt u naar uw hotel in Victoria Falls in Zimbabwe, van waaruit u de indrukwekkende Victoria watervallen kunt gaan bekijken. Uw hotel ligt dicht bij de ingang naar de Victoria Falls en het centrum ligt op een steenworp afstand. Vanuit Victoria Falls kunt u vele activiteiten ondernemen (optioneel) zoals game drives, zonsondergang bootcruise over de Zambezi rivier, een helikoptervlucht over de watervallen tot meer en bungeejumpen.

DAG 19: VICTORIA FALLS
Er staat voor u een transfer klaar naar de luchthaven van Victoria Falls.


 

Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.Prijsindicatie
€ 2.100 - € 2.600 per persoon, bij een tweepersoonbezetting.    

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis. 

Inclusief

 • autohuur in categorie 7A (Nissan X-Trail 2x4 of gelijwaardig). Bij de autohuur is inbegrepen onbeperkt aantal kilometers, W.A./B.A verzekering, C.D.W. verzekering, T.P. diefstal verzekering, P.A.I. verzekering, Dekking glas-, banden- en bodemschade, Contract fee, 1e extra bestuurder, luchthaven afleverkosten, lokale belastingen
 • accommodaties en maaltijden (18x ontbijt, 2x lunch, 2x diner) conform reisschema
 • 2 game drives, 1 boot cruise en 2 dagen park fees per persoon in Chobe National Park
 • transfer van Kasane naar Victoria Falls
 • transfer naar luchthaven Victoria Falls

Exclusief

 • intercontinentale en regionale vluchten 
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden voor bezienswaardigheden, nationale parken en game reserves, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • extra's tav de huurauto, zoals grensoverschrijding en international one way
 • kosten voor reisdocumenten, zoals visumkosten Zimbabwe
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen.

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR