Namibië reis met Sossusvlei, Swakopmund, Himba bezoek en Etosha

Deze reis door Namibië combineert de highlights van Namibië met een bezoek aan de Himba stam en een bezoek aan een cheetah opvangcentrum. De individuele reis gaat via Sossusvlei, Swakopmund, Twyfelfontein, Epupa Falls, Etosha National Park en Cheetah Conservation Fund naar het Waterberg Plateau.

HOOGTEPUNTEN
Sossusvlei
Swakopmund
Twyfelfontein
Damaraland
Himba
Epupa Falls
Etosha National Park
Cheetah Conservation Fund
Waterberg

DAG 1: WINDHOEK - NABIJ SPREETSHOOGTEPAS
Op de luchthaven van Windhoek staat een auto met 4WD voor u klaar. De rit naar uw accommodatie is erg gevarieerd: van eindeloze vlaktes, de typische koppies tot bergen. De spectaculaire Spreetshoogtepas vergt rustig en voorzichtig rijden, maar u wordt beloond met een magnifiek uitzicht over het uitgestrekte landschap. In uw tented camp ervaart u het werkelijke Out of Africa gevoel.

DAG 2-3: NABIJ SPREETSHOOGTEPAS - SOSSUSVLEI
Vandaag rijdt u naar de rode duinen van Sossusvlei. Uw accommodatie is gelegen in een privé reservaat waar wilde dieren vrij rondopen en ligt op slechts enkele kilometers van de ingang naar Sossusvlei. Zonsopgang en -ondergang zijn de beste momenten om de duinen te bezoeken. Dan zijn de kleuren op hun mooist. Naast Sossusvlei kunt u ook Dead Vlei, Hidden Vlei en Sesriem Canyon bezoeken.

DAG 4-5: SOSSUSVLEI - SWAKOPMUND
 U rijdt via Walvis Bay naar Swakopmund. Een bezoek aan Walvis Bay met de lagune en vele vogelsoorten, waaronder flamingo's en pelikanen, is zeker de moeite waard.
Een andere aanrader is een dolfijnen- en zeehondencruise! U verkent het gebied voor de kust met onder andere een scheepswrak, oester-platforms, zeehonden, dolfijnen en vele vogels. In het juiste seizoen kunt u zelfs walvissen en schildpadden spotten.

DAG 6: SWAKOPMUND - NABIJ TWYFELFONTEIN
U rijdt naar Damaraland. Als u wilt kunt u onderweg stoppen bij de zeehondenkolonie van Cape Cross. Uw camp is gelegen in de buurt van Twyfelfontein. Hier vindt de oude rotstekening van de San, Organ Pipes, Burnt Mountain en Petrified Forest.

DAG 7-8: TWYFELFONTEIN - NABIJ PALMWAG
Uw volgende accommodatie is gelegen in Damaraland. De lodge bevindt zich in een 12.000 hectare groot gebied dat uitsluitend wordt gebruikt door de lodge en haar gasten. Hier vindt u de typische Damaraland flora en fauna met de woestijnolifant, zwarte neushoorn en als u geluk heeft zelfs de woestijnleeuw.

DAG 9: NABIJ PALMWAG - OPUWO
U rijdt naar het plaatsje Opuwo. De straten van Opuwo worden gekenmerkt door traditioneel geklede Himba en Herero-vrouwen.

DAG 10-11: OPUWO - EPUPA FALLS
Vandaag reist u tot aan de noordelijke grens met Angola. Dit is Kaokoveld, het leefgebied van de Ovahimba en een van de meest verlaten regio's van Namibië. Na alle stof en ruige landschappen is de omgeving van Epupa Falls een aangename, groene verrassing.

DAG 12-15: EPUPA FALLS - ETOSHA NATIONAL PARK
 De komende dagen verblijft u in Etosha National Park. U trekt van west naar oost door het park. Etosha is het grootste wildpark van Namibië. In dit park vindt u behalve giraffen, olifanten, zebra's, neushoorns, impala's en jakhalzen, ook bijvoorbeeld gemsbokken, gnoes, luipaarden en leeuwen. De lage begroeiing vergroot de kans om wild te spotten, zeker als u in de vroege ochtend of late middag bij een drinkplaats gaat kijken.

DAG 16-17: ETOSHA NATIONAL PARK - OTJIWARONGO
 Vandaag reist u naar Otjiwarongo. Uw guesthouse is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Cheetah Conservation Fund. Het CCF werd in 1990 door Laurie opgericht voor het behoud van de cheetah in het wild. Het CCF biedt verschillende activiteiten aan (niet inbegrepen) zoals de cheetah run, waarbij cheetahs in volle snelheid achter een nepprooi aan jagen, of een speciaal programma voor fotografen. Neemt u voor de verschillende mogelijkheden gerust contact met ons op.

DAG 18-19: OTJIWARONGO - WATERBERG PLATEAU
U rijdt naar Waterberg Plateau National Park en verblijft in het nationale park zelf. Het plateau steekt tot 200 meter boven het landschap uit. Wildlife, zoals witte en zwarte neushoorn, buffel, giraffe, olifanten, leeuwen en vele soorten antilopen, bevindt zich voornamelijk bovenop het plateau. Er zijn verschillende wandelingen mogelijk Ook kunt u bij de receptie een game drive boeken.

DAG 20: WATERBERG - WINDHOEK
U rijdt naar de luchthaven van Windhoek en levert de huurauto in.


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.
Wat is de Verantwoorde, Duurzame Reizen Bijdrage?De lodge waarin dag 7-8 verblijft:
is erg actief op het gebied van responsible tourism.
Projecten die geïnitieerd en gesteund worden zijn:

 • bouwen van scholen
 • gemeenschapskeuken voor ouderen
 • studiebeurzen voor veelbelovende kinderen
 • verminderen van dier/mens conflict, waardoor de lokale bevolking meer waardering krijgt voor wildlife en conservatie
 • trainen van personeel, van bediening tot management skills, totdat de gemeenschap self-supporting is. Op dat moment zal het eigendom van de lodge voor 100% worden overgedragen aan de lokale gemeenschap. Is lid van Nambia Community Based Tourism Assistance Trust.  
Dit is slechts een reisonderdeel met een Fair Tourism bijdrage. Bij een beschrijving van uw persoonlijke reis op maat worden alle bijdragen beschreven.
 

Prijs
€ 2.300 - € 2.800 per persoon, op basis van een tweepersoonsbezetting    

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis. 

Inclusief

 • autohuur met ophaal- en inleveradres de luchthaven van Windhoek. De auto is een 4WD single cab (of gelijkwaardig). Bij de autohuur is inbegrepen onbeperkt aantal kilometers, W.A. verzekering, Super C.D.W. verzekering, Super T.P. diefstal verzekering, luchthaven afleverkosten, contract fee
 • accommodaties, maaltijden (19x ontbijt, 2x diner), eventuele activiteiten of excursies conform bovenstaande beschrijving
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • adequate ondersteuning als er zich lokaal onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief

 • intercontinentale en regionale vluchten 
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden voor bezienswaardigheden, nationale parken en game reserves, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen.

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR