Safari reis naar Hwange National Park, Mana Pools en Victoria Falls in Zimbabwe

Individuele safari reis naar Hwange, Mana Pools en Victoria Falls in Zimbabwe met verblijf in mooi gelegen safari  bush camps. Tijdens game drives, walking safari's en kanosafari over de lower Zambezi rivier gaat u wild spotten waar Zimbabwe zo bekend om staat. 

HOOGTEPUNTEN
Hwange National Park
Zambezi rivier
Mana Pools National Park
Victoria Falls

Indien u dat wenst kan voorafgaand aan deze reis een nacht in Victoria Falls worden geboekt, zodat u na de intercontinentale vlucht niet direct hoeft door te reizen.

Omdat in het regenseizoen de camps in Mana Pools zijn gesloten, wordt deze reis niet aangeboden in de periode november tot en met maart. De reis dient te beginnen op een maandag.

DAG 1-3: HWANGE NATIONAL PARK
Op de luchthaven van Victoria Falls wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van Fair Mundo Travel. Er staat een transfer (via de weg) voor u klaar naar Hwange Main Camp. Vervolgens wordt u naar uw safari bush camp gebracht dat gelegen is in een privé concessie in het hart van Hwange National Park. Dit laatste deel van de transfer is een game drive door het nationale park. Hwange National Park is het grootste wildreservaat van Zimbabwe. Het staat bekend vanwege de grote verscheidenheid en de enorme aantallen wild. Hwange is niet omheind waardoor de dieren migreren tussen Chobe en Moremi in Botswana en Hwange in Zimbabwe. Hwange is een Big Five reservaat. Naast grote kuddes olifanten en buffels maakt u grote kans op het spotten van sable antiloop, neushoorn, zebra, gnoe, gemsbok, kudu, leeuw, luipaard, hyena en wilde hond.

 De safaritenten in het kleinschalige bushcamp staan op een houten deck en zijn voorzien van ensuite badkamerfaciliteiten. Het camp heeft een waterhole die regelmatig groot wild aantrekt. Maar het kan ook zijn dat u het kleine splash zwembad moet delen met dorstige olifanten. U maakt onder leiding van deskundige gidsen game drives, night drives en walking safari's in de privé concessie die gelegen is het hart van Hwange NP. Maar u verkent natuurlijk ook Hwange NP met de verschillende waterholes.
3 nachten Somalisa Acacia Camp inclusief ontbijt, lunch, diner, drankjes, wasservice, safari-activiteiten, nationale park entry fee.

DAG 4-6: MANA POOLS NATIONAL PARK EN ZAMBEZI RIVIER
U reist met een kleine vliegtuigje naar de airstrip van Mana Pools National Park. Vervolgens wordt u naar het luxe mobiele safaricamp gebracht dat gelegen is op de oevers van de Zambezi rivier. Mana Pools NP is door UNESCO uitgeroepen tot World Heritage Site. Het staat synoniem voor de machtige Zambezi rivier, olifanten, leeuwen en afgelegen wildernis. Om de impact op deze wildernis zo klein mogelijk te houden is uitsluitend zero-impact tourism toegestaan. Hier geen permanente safarilodges, generatoren, elektrische hekken of andere blijvende structuren. Mana Pools heeft prachtige vergezichten, veel wild en weinig bezoekers!

 Uw safaritent is voorzien van ensuite badkamerfaciliteiten met doorspoeltoilet. De openlucht warmwater bucket shower maakt douchen, onder de prachtige Afrikaanse sterrenhemel, heel speciaal. Het camp heeft 12 volt verlichting en de mogelijkheid op batterijen op te laden. Tijdens game drives en wandelsafari's gaat u op zoek naar wild. Het is ook mogelijk om een avontuurlijke kanosafari over de Zambezi-rivier te maken. Al peddelend geniet u van het uitzicht op de oever met buffels en antilopen. Regelmatig hoort u het geknor en geblaas van nijlpaarden in de rivier.
3 nachten Zambezi Lifestyle Camp inlcusief ontbijt, lunch, diner, drankjes, wasservice, safari-activiteiten, nationale park entry fee.

DAG 7-8: MANA POOLS NATIONAL PARK
U reist verder naar de omgeving van Kanga Pan in Mana Pools National Park. Dit is een heel ander deel van Mana Pools met open vlaktes, pannen en inlandse rivierbedding. Kanga Pan is de enige waterbron in dit gebied en heeft een grote aantrekkingskracht op wildlife.

 Het traditionele tented camp heeft een deck met uitzicht over de pan. U kunt heerlijk relaxen in de lounge, splash pool of in de schaduw van de grote bomen. Uw safaritent is voorzien van ensuite badkamerfaciliteiten met buitendouche. Het heeft uitzicht op de waterhole waar dieren regelmatig hun dorst lessen of een bad nemen.  Tijdens game drive and night drives gaat u op de vlaktes op zoek naar dieren. Olifanten, buffels, kudu's, zebra's, impala's, waterbucks worden gevolgd door de grote roofdieren als leeuw, wilde hond en luipaard. Ook is het mogelijk om tijdens een game drive het open safari voertuig te verlaten en dieren te voet te volgen. Natuurlijk onder leiding van een deskundige gids die graag zijn kennis over de natuur en dieren met u deelt.
2 nachten Kanga Bush Camp inclusief ontbijt, lunch, diner, drankjes, wasservice, safari-activiteiten, nationale park entry fee.

DAG 9-10: VICTORIA FALLS
's Ochtends vliegt u met een klein vliegtuigjes via Lake Kariba en Hwange naar de luchthaven van Victoria Falls. Hier staat een transfer voor u klaar naar uw hotel dat dichtbij de ingang van de watervallen en bij het centrum ligt. U verblijft hier op basis van logies en ontbijt. De volgende ochtend staat een transfer voor u klaar naar de luchthaven van Victoria Falls.
1 nacht Ilala Lodge inclusief ontbijt.


 


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.Prijsindicatie
Vanaf € 3.400,- per persoon, bij een tweepersoonsbezetting.    

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis. 

Tussenseizoen: april tm juni
Hoogseizoen: juli tm oktober
Omdat in het regenseizoen de camps in Mana Pools zijn gesloten, wordt deze reis niet aangeboden in de periode november tm maart.
Reis dient te beginnen op een maandag.

Inclusief

 • reisschema, transfers per auto, 4x4 en/of klein vliegtuigje, maaltijden, lokale drankjes, activiteiten en park fees zoals hierboven beschreven
 • adequate ondersteuning als er zich lokaal onverhoopt problemen voordoen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief

 • intercontinentale en regionale vluchten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reisdocumenten
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien
 • belastingen en toeslagen die uitsluitend lokaal kunnen worden betaald 

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen.

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR