Luxe individuele lodge s afari reis Zimbabwe

Deze luxe individuele lodge safari reis door Zimbabwe voert u langs de mooiste wildparken en natuurgebieden van Zimbabwe. U maakt bijzondere safari's in open safarivoertuig, wandelend, in een kano en per boot. En in steeds wisselend landschap. De ‘koppies' - ronde rotsen - met eeuwenoude rotstekeningen van de San zijn typerend voor Matobo Hills. Hwange is een van Zimbabwe's bekendste en belangrijkste wildparken. Natuurlijk zijn er de indrukwekkende Victoria Falls. De versteende bomen in Lake Kariba maken de zonsondergang spectaculair. En tot slot Mana Pools: het meest afgelegen wildgebied dat telkens weer in de top 10 van Afrika's nationale parken beland.

De transfers tussen de camps vinden plaats per auto, 4x4 voertuig, boot en klein vliegtuigje. Het eerste deel van deze reis, tot en met Victoria Falls, kan ook als self drive worden gemaakt.

HOOGTEPUNTEN
Matobo Hills National Park
Hwange National Park
Victoria Falls
Lake Kariba / Matusadona National Park
Mana Pools

DAG 1-2: MATOBO HILLS NATIONAL PARK
 Op de luchthaven van Bulawayo wordt u opgewacht voor een wegtransfer naar uw luxe camp bij Matobo Hills National Park. Dit bijzondere landschap heeft vele granieten koppies en balancerende rotsformaties. Hier vindt u ook grotten met eeuwenoude rotstekeningen van de San. Een bezoek aan het graf van Cecil John Rhodes, de grondlegger van Rhodesië (voormalig Zimbabwe), is alleen al vanwege het uitzicht een bezoek waard. U kunt in een safarivoertuig of tijdens een bush walk op zoek gaan naar de bedreigde zwarte neushoorn. Vele vogelsoorten, giraffen, nijlpaarden, krokodillen, zebra's en diverse antilopensoorten kunnen hier worden gespot. Het rotsachtige landschap is een ideaal jachtterrein van de moeilijk te spotten luipaard. Ook is het mogelijk om een lokaal dorp te bezoeken en kennis te maken met het alledaagse leven in Zimbabwe.

Uw luxe lodge is gelegen in een oude schuilplaats van de San in Matobo Hills National Park. De rietgedekte kamers zijn geplaatst tussen de enorme rotsen en hebben allen een panoramisch uitzicht op de Matobo Hills.
2 nachten in Camp Amalinda inclusief ontbijt, lunch, diner, (safari)activiteiten, park fees

DAG 3-4: HWANGE NATIONAL PARK
 Een wegtransfer brengt u naar het nabijgelegen Bulawayo van waaruit u met een privé wegtransfer naar Main Camp van Hwange National Park wordt gebracht. Vervolgens gaat u naar uw camp dat gelegen is in een privé concessie in het nationale park. De rit er naar toe is een safaritocht en u maakt direct kans om wild te spotten. Hwange National Park is het grootste wildreservaat van Zimbabwe. Het staat bekend vanwege de grote verscheidenheid en de enorme aantallen wild. Hwange is niet omheind waardoor de dieren migreren tussen Chobe en Moremi in Botswana en Hwange in Zimbabwe. 

Het kleinschalige bushcamp bestaat uit luxe safaritenten met rieten dak en ensuite badkamer. Uw tented chalet heeft uitzicht op een permanente waterpoel waar wild regelmatig de dorst kom t lessen. Onder leiding van deskundige gidsen maakt u game drives in een open safarivoertuig en wandelsafari's. Doordat het camp in een privé concessie (gelegen in Hwange National Park) ligt, is het mogelijk om night drives te maken. De safari-activiteiten vinden plaats in de privé concessie én in Hwange NP.
2 nachten in Camp Hwange inclusief ontbijt, lunch, diner, lokale drankjes, wasservice, safari-activiteiten, park fees.

DAG 5-6: VICTORIA FALLS
Een safaritransfer brengt u naar de gate van Hwange NP. Hier volgt een wegtransfer naar Victoria Falls. De Victoria Falls liggen in de Zambezi rivier, die de natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe vormt. Bij binnenkomst in het nationale park kunt u langs de watervallen lopen. Als de waterstand het hoogst is zult u door de hoge nevel zelfs een nat pak halen. Bij een lagere waterstand is er minder nevel en kunt u de spectaculaire diepte zien waarin het water naar beneden valt.
Vanuit Victoria Falls kunnen diverse activiteiten worden ondernomen (niet inbegrepen) zoals een bootcruise over de machtige Zambezi rivier, een helikoptervlucht over de watervallen tot meer uitdagende activiteiten als bungee jumpen, raften en abseilen.
Uw accommodatie is zeer gunstig gelegen: dicht bij de watervallen en dicht bij het centrum van Victoria Falls met curio winkeltjes en restaurants.
2 nachten Ilala Lodge inclusief ontbijt

DAG 7-8: LAKE KARIBA / MATUSADONA NATIONAL PARK
 Vanaf de luchthaven van Victoria Falls gaat u met een vliegtuigje naar de airstrip in Matusadona National Park. Vervolgens brengt een boottransfer over Lake Kariba u naar het camp. Matusadona N.P. is de habitat voor veel wildlife, waaronder roofdieren. U kunt hier onder andere leeuwen, luipaarden, hyena en cheetah spotten. Langs de oevers van het meer zijn kuddes olifanten, buffels en antilopen te vinden. Met wat geluk spot u de bedreigde zwarte neushoorn. Natuurlijk is dit waterrijke gebied een paradijs voor vogelliefhebbers. 

Uw kleinschalig, luxe camp ligt op de oevers van Lake Kariba, in een privé concessie in Matusadona National Park. De luxe tented suites zijn ruim opgezet en hebben een ensuite badkamer. Wilt u douchen of neemt u liever een bad? Met de buiten faciliteiten zult u sowieso genieten van de fel schijnende sterren aan de Afrikaanse hemel. Dit camp is een uitstekende uitvalsbasis om game drives en wandelsafari's te maken. De kustlijn met de vele inhammen en baaitjes trekken veel grazende dieren aan zoals buffels, zebra's, olifanten en antilopensoorten. Deze kunnen goed worden gespot tijdens een bootsafari.
2 nachten Changa Safari Camp inclusief ontbijt, lunch, diner, lokale drankjes, wasservice, safari-activiteiten, park fees.

DAG 9-11: MANA POOLS
 Met een boottransfer gaat u terug naar de airstrip in Matusadona van waaruit u met een klein vliegtuigje naar de airstrip van Mana Pools wordt gevlogen. Hier wordt u opgewacht voor een safaritransfer naar uw tented camp aan de Zambezi rivier.
Mana Pools is een zeer afgelegen wildpark, gelegen aan de Zambezi rivier met zijn vele eilandjes en zandbanken. Het achterland is door het slib uit de Zambezi zeer vruchtbaar met weelderige vegetatie. Een uitstekende habitat voor vele wilde dieren. Door de beperkte en slechte infrastructuur is Mana Pools moeilijk bereikbaar en begaanbaar voor self drive reizigers. Samen met de grote diversiteit in wildlife en vogels leidt dit tot authentieke en persoonlijke safari-ervaringen.

Uw tented camp is g elegen is gelegen aan de Zambezi rivier, slechts enkele meters van het water. De eigenaar van het camp is Stretch Ferreira, een van Afrika's meeste bekende en ervaren gidsen. Hij is de meest gerenommeerde gids van Mana Pools en kent het gebied zeer grondig. Stretch runt het tented camp en is de gids tijdens de wandelsafari's. Wilt u de safari-ervaring van uw leven? Volg dan kruipend met hem een troep wilde honden, volg leeuwensporen en zit naast hem terwijl een mannetjes olifant u dicht benaderd. Tijdens een wandelsafari staat u dicht bij de natuur en leert u veel over het gedrag van dieren, vegetatie en ecosystemen. Behalve fascinerende wandelsafari's, kunt u ook game drives in een open 4WD en kanosafari's maken.
De luxe Oost-Afrikaanse safaritenten zijn ingericht met teakhouten meubels en zijn voorzien van ensuite badkamer met doorspoeltoilet en warme douches.
3 nachten in Goliath Tented Camp inclusief maaltijden, lokale drankjes, safari-activiteiten.

DAG 12: HARARE
Vandaag gaat u met een klein vliegtuigje naar de luchthaven van Harare.


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.Prijsindicatie
Vanaf € 5.495,- per persoon, bij een tweepersoonsbezetting. 
Omdat in het regenseizoen de camps in Mana Pools zijn gesloten, wordt deze reis niet aangeboden in de periode november tm maart.
Dit geldt uitsluitend voor Mana Pools, het eerste deel van de reis wordt ook in november tm maart aangeboden. 


Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis. 

Tussenseizoen: mei tm juni
Hoogseizoen: juli tm oktober 

Inclusief

 • reisschema, transfers per boot, auto, 4x4 en/of klein vliegtuigje, privé transfer per auto, maaltijden, lokale drankjes, activiteiten en park fees zoals hierboven beschreven
 • adequate ondersteuning als er zich lokaal onverhoopt problemen voordoen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief

 • intercontinentale en regionale vluchten
 • national park fees Mana Pools
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reisdocumenten
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien
 • belastingen en toeslagen die uitsluitend lokaal kunnen worden betaald 

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen.

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR