Reis door Namibië

Fly drive reis langs de belangrijkste highlights van Namibië. Een mooie reis met een combinatie van duinen, wildlife en lokale stammen.

HOOGTEPUNTEN
Sossusvlei
Swakopmund
Twyfelfontein
Damaraland
Etosha National Park
Bezoek aan San
Waterberg Plateau National Park
 

DAG 1-2: WINDHOEK
Op de luchthaven van Windhoek staat een huurauto uit categorie 7 (Nissan X-Trail 2x4 of gelijkwaardig) voor u klaar. U rijdt naar uw kleinschalig guesthouse in Windhoek, dat op loopafstand van het centrum en restaurants is gelegen.

DAG 3-4: WINDHOEK - SOSSUSVLEI
 U rijdt naar Sossusvlei. Uw accommodatie is gelegen in een privé reservaat waar wilde dieren vrij rondopen. Het camp ligt op ca. vier kilometer van de ingang van Sossusvlei. Op dag 4 kunt u 's ochtends vroeg naar de ingang van het Nationale Park rijden. Zonsopgang is de beste tijd van de dag om de duinen te bekijken. Naast Sossusvlei kunt u ook Dead Vlei bezoeken, dat met zijn oeroude verdorde kameeldoornen door sommigen voor interessanter en mooier wordt gehouden. Als u weer bent teruggekeerd naar Sesriem kunt u een bezoek brengen aan de Sesriem Canyon.

DAG 5-6: SOSSUSVLEI - SWAKOPMUND
U rijdt via Walvis Bay naar Swakopmund. Het koele kustplaatsje Swakopmund is een prima onderbreking op weg naar het noorden. Swakopmund heeft een vreemd klimaat. De temperatuur is zelden lager dan 150C en de regenval is vrijwel nul. Het stadje heeft negen maanden per jaar ochtendmist die zich wel 30 kilometer landin waarts uitstrekt. Hierdoor kunnen specifieke planten en dieren overleven in de woestijn. Uw kleinschalige Bed & Breakfast ligt op loopafstand van de zee en het centrum, met de cafés, restaurants en pubs.

Tip: maak op een catamaran een dolfijnen- en zeehondencruise! U maakt grote kans om dolfijnen te spottten. In de periode juni-november bevinden zich ook walvissen voor de kust; en van december-juni schildpadden.

DAG 7-8: SWAKOPMUND - TWYFELFONTEIN
U rijdt naar Damaraland. Als u wilt kunt u onderweg stoppen bij de zeehondenkolonie van Cape Cross. Uw camp is gelegen in de buurt van Twyfelfontein, bekend van de rotstekeningen van de San. Andere bezienswaardigheden zijn Petrified Forest, Organ Pipes en Burnt Mountain.

DAG 9-10: TWYFELFONTEIN - PALMWAG
Uw volgende accommodatie is gelegen aan de rand van het Grootberg Plateau met uitzicht op de Klip River Valley. Hier vindt u de typische Damaraland flora en fauna met de woestijnolifant, zwarte neushoorn en als u geluk heeft zelfs de woestijnleeuw. Vanuit de lodge worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals guided walks, rhino tracking, elephant tracking of een bezoek aan de Himba.

DAG 11-13: PALMWAG - ETOSHA NATIONAL PARK
 Etosha is het grootste wildpark van Namibië. Het park biedt niet alleen een enorme variatie aan wild, maar ook een indrukwekkend landschap en bijzondere vegetatie. Bij zonsopgang is de kans om veel dieren te zien het grootst. In dit park vindt u behalve giraffen, olifanten, zebra's, neushoorns, impala's en jakhalzen, ook bijvoorbeeld gemsbokken, gnoes, luipaarden en leeuwen. De lage begroeiing vergroot de kans om wild te spotten, zeker als u in de vroege ochtend of late middag bij een drinkplaats gaat kijken.

U verblijft in twee verschillende rest camps, beide perfect gelegen bij een grote waterdrinkplaats dat 's avonds is verlicht. Regelmatig komen hier zwarte neushoorns drinken, evenals olifanten en vele andere diersoorten.

DAG 14-15: ETOSHA NATIONAL PARK - OMGEVING TSUMEB
U reist naar het gebied ten noorden van Tsumeb. U verblijft op een campsite met boomplateaus die gemanaged wordt door de San. Deze treedecks zijn een luxe uitgave van een schuilplek die de San vroeger maakten om zich tijdens de jacht te beschermen tegen wilde dieren. Uw kampeerplaats heeft een treedeck, eigen sanitair, braai (bbq), waterkraan en picknick tafel. Op de treedeck wordt voor u een koepeltent van 2 meter x 2 meter opgezet, voorzien van matrasjes en slaapzakken.

U kunt hier onder leiding van een gids een bezoek brengen aan twee families in een nabijgelegen San-dorp. Hier maakt u kennis met de wijze waarop de tradities zijn ingebed in het hedendaagse, meer moderne leven. Tijdens een leert u over medicinale planten, jachttechnieken, vuur maken, vallen zetten voor klein wild en vogels, pijl en bogen maken. Ook is het mogelijk een traditioneel dans- en zangoptreden bij te wonen. De inkomsten van de overnachtingen en de excursies gaan rechtstreeks naar de lokale gemeenschap.

DAG 16-18: TSUMEB - WATERBERG PLATEAU
U rijdt naar Waterberg Plateau National Park en verblijft in het nationale park zelf. Het plateau steekt tot 200 meter boven het landschap uit. Wildlife, zoals witte en zwarte neushoorn, buffel, giraffe, olifanten, leeuwen en vele soorten antilopen, bevindt zich voornamelijk bovenop het plateau.

 

DAG 19: WINDHOEK
U rijdt naar de luchthaven van Windhoek waar u de huurauto inlevert.


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.


 Wat is de Verantwoorde, Duurzame Reizen Bijdrage?De lodge waarin dag 9-10 verblijft:
is erg actief op het gebied van responsible tourism.
Projecten die geïnitieerd en gesteund worden zijn:

 • bouwen van scholen
 • gemeenschapskeuken voor ouderen
 • studiebeurzen voor veelbelovende kinderen
 • verminderen van dier/mens conflict, waardoor de lokale bevolking meer waardering krijgt voor wildlife en conservatie
 • trainen van personeel, van bediening tot management skills, totdat de gemeenschap self-supporting is. Op dat moment zal het eigendom van de lodge voor 100% worden overgedragen aan de lokale gemeenschap. Is lid van Nambia Community Based Tourism Assistance Trust.  
Dit is slechts een reisonderdeel met een Fair Tourism bijdrage. Bij een beschrijving van uw persoonlijke reis op maat worden alle bijdragen beschreven.
 

Prijsindiactie
€ 1.900 - 2.400 per persoon, bij een tweepersoonbezetting.    

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis. 

Inclusief

 • autohuur in categorie 7A (Nissan X-Trail 2x4 of gelijwaardig). Bij de autohuur is inbegrepen onbeperkt aantal kilometers, W.A./B.A verzekering, C.D.W. verzekering, T.P. diefstal verzekering, P.A.I. verzekering, Dekking glas-, banden- en bodemschade, Contract fee, 1e extra bestuurder, luchthaven afleverkosten, lokale belastingen
 • 2 nachten in een guesthouse in Windhoek op basis van logies en ontbijt
 • 2 nachten in een accommodatie nabij Sossusvlei op basis van logies en ontbijt
 • 2 nachten in een guesthouse in Swakopmund op basis van logies en ontbijt
 • 2 nachten in een camp nabij Twyfelfontein op basis van logies en ontbijt
 • 2 nachten in een lodge nabij Palmwag inclusief ontbijt en diner
 • 3 nachten in twee verschillende camps in Etosha op basis van logies en ontbijt
 • 2 nachten op treedeck op een campsite op basis van logies en ontbijt. Inclusief tent, slaap- en kookbenodigdheden
 • 2 nachten in een camp in Waterberg Plateau Park op basis van logies en ontbijt

Exclusief

 • intercontinentale en regionale vluchten 
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden voor bezienswaardigheden, nationale parken en game reserves, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen.

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

Fly-drive Namibie

Bekijk de video

 


 

 

 


Inspiratie nodig? 
Bekijk andere voorbeeldreizen


 

 

 


Meer zien in korte tijd?

Fly-in safari

 


 

 

  

 

 


 Informatie over Namibië


 

 

  Floortje Dessing over verantwoord reizen

bekijk het interview


 

 


 


 

 

 

 


 Reis aanpassen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan 


©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR