Rondreis, groepsreis door Namibie, Botswana en Zimbabwe

Afwisselende rondreis in kleine, internationale groep met verblijf in zeer comfortabele accommodaties. U bezoekt de rode duinen van Sossusvlei, maakt safari's in Etosha, Chobe en Hwange National Park, wandelt in Waterberg en naar de Victoria Falls, maakt een bootcruise over de Chobe rivier, een mokorotocht in de Okavango Delta en bezoekt een lokale San (Bushmen) gemeenschap. Deze groepsreis is zowel landschappelijk als qua activiteiten zeer afwisselend en aantrekkelijk.

HOOGTEPUNTEN
Windhoek
Sossusvlei
Swakopmund
Waterberg
Cheetah Conservation Fund
Etosha National Park
San
Okavango rivier
Mahangu
Khwai
Nata
Chobe National Park

Hwange National Park
Victoria Falls

DAG 1: WINDHOEK
Op de luchthaven van Windhoek wordt u opgewacht voor een transfer naar de accommodatie. De rest van de dag is vrij te besteden. Om ca. 18.00 uur ontmoet u uw medereizigers en krijgt u een briefing over de reis.

DAG 2-3: SOSSUSVLEI, NAMIB DESERT (ontbijt, lunch, diner, entrance fees, bezoek Sossusvlei en Deadvlei, Sesriem Canyon; ca. 280 km)
U reist naar de Namib Desert. De volgende ochtend wordt vroeg opgestaan om de rode duinen van Sossusvlei en Deadvlei te verkennen. Ook stopt u bij Sesriem Canyon, een kloof die miljoenen jaren geleden door de Tsauchab rivier is uitgesleten.

DAG 4: SWAKOPMUND (ontbijt, lunch; ca. 350 km; bezoek lagune Walvis Bay)
Onderweg naar Swakopmund wordt gestopt in Walvis Bay. Hier maakt u in de lagune kans op het spotten van vogels waaronder flamingo's. In Swakpmund kunt u optionele activiteiten ondernemen zoals quad biking en townshiptour. Maar u kunt natuurlijk ook het stadje verkennen.

DAG 5: WATERBERG PLATEAU (ontbijt, lunch, diner; wandeling Waterberg; ca. 500 km)
Het Waterberg Plateau steekt tot 200 meter boven het landschap uit. Verscheidene bedreigde diersoorten, zoals witte en zwarte neushoorn, zijn hier naar toe overgeplaatst om hen tegen stroperij te beschermen. Bij aankomst maakt u een korte wandeling.

DAG 6: NABIJ ETOSHA NATIONAL PARK (ontbijt , lunch, diner; bezoek Cheetah Conservation Fund; ca. 320 km)
Vandaag reist u richting Etosha National Park. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan het Cheetah Conservation Fund dat is opgericht voor het behoud van de cheetah in het wild.  U verblijft in een lodge nabij Etosha. 's Middags kunt u relaxen bij het zwembad of wandelen in de bush. Ook zijn optionele game drives mogelijk.

DAG 7-8: ETOSHA NATIONAL PARK (ontbijt, lunch, diner; entrance fees, game drives in Etosha; 1e dag: 230 km, 2e dag: 80 km)
U reist door Etosha National Park, het grootste wildpark van Namibië.In dit park vindt u behalve giraffen, olifanten, zebra's, neushoorns, impala's en jakhalzen, ook bijvoorbeeld gemsbokken, gnoes, luipaarden en leeuwen. Hier staat alles in het teken van wild spotten. U maakt game drives in Etosha.

DAG 9: OKAVA NGO RIVIER (ontbijt, lunch, diner; bezoek San Living Museum; 595 km)
Onderweg naar het noorden van Namibië bezoekt u het Living Museum van de Ju'Hoansi-San. De San (Bushmen) zijn jagers en verzamelaars en de oorspronkelijke bewoners van Afrika. Tijdens uw bezoek leert u veel over deze cultuur.

DAG 10: MAHANGU (ontbijt, lunch, diner; entrance fee, game drive Greater Bwabwata National Park; 270 km)
Voor vertrek is er de gelegenheid om optionele activiteiten te ondernemen zoals een bootcruise, bezoek aan Mbunza Living Museum, bezoek traditionele school. Vervolgens reist u oostwaarts de Caprivi-strook in. U maakt een middag game drive in Greater Bwabwata National Park.

DAG 11: MAUN, BOTSWANA (ontbijt, lunch; 430 km)
U verruilt Namibië voor Botswana en reist naar Maun. De middag is vrij te besteden. U kunt bijvoorbeeld een scenic flight maken over de Okavango Delta (optioneel).

DAG 12-13: KHWAI RIVER (ontbijt, lunch, diner, night drive Khwai, game drives Khwai; 1e dag ca. 100km, 2e dag ca. 150 km)
 's Ochtends maakt u een bootocht in een mokoro (traditionele kano) over de waterwegen van de Okavango Delta, de grootste inlandse delta ter wereld. De Okavango Delta is een uniek waterlandschap met een grote diversiteit aan flora en fauna. Vervolgens gaat de reis verder naar een privé concessie in Khwai Area, een prachtig gebied dat volgens kenners tot de top wildlife gebieden van Afrika behoort. U maakt hier game drives op zoek naar wild. Tijdens een avond game drive wordt de kans verhoogd op nachtdieren te spotten. U verblijft in een mobile tented camp dat garant staat voor een authentieke bush ervaring met alle comfort.

DAG 14: NATA (ontbijt, lunch, diner, entrance fees, bezoek Nata Bird Sanctuary; ca. 420 km)
Nata Bird Sanctuary is een paradijs voor vogelliefhebbers. Ook zoogdieren bevinden zich in dit gebied, waaronder gemsbok, springbok, hartebeest, kudu, eland, zebra en jakhals. 's Middags wordt Nata Bird Sanctuary bezocht. Ook wordt een bezoek gebracht aan de zoutpan. 

DAG 15-16: CHOBE NATIONAL PARK (2x ontbijt, 1x lunch, 2x diner, entrance fees, game drive Chobe National Park, bootcruise Chobe rivier; ca. 325 km)
Chobe National Park heeft de grootste olifantenpopulatie ter wereld maar is ook het leefgebied van vele andere wilde diersoorten. U maakt een game drive door Chobe National Park. Een volgend hoogtepunt is een middag/zonsondergang bootcruise over de Chobe rivier. Verbluffend mooi!

DAG 17-18: HWANGE NATIONAL PARK, ZIMBABWE (ontbijt, lunch, diner, entrance fees, game drive Hwange National Park; ca. 265 km)
U reist naar een privé concessie nabij Hwange National Park, het grootste wildreservaat van Zimbabwe. Het staat bekend va nwege de grote verscheidenheid en de enorme aantallen wild. U verkent het park tijdens een volledige dag game drive en gaat op zoek naar wildlife.

DAG 19: VICTORIA FALLS (ontbijt; ca. 190 km)
U reist naar Victoria Falls. Met een donderend geraas stort het water van de Zambezi zich naar beneden. 's Middags maakt u een ontspannen bootcruise over de Zambezi rivier. De rest van de dag is vrij te besteden. De omgeving van de Victoria Watervallen biedt mogelijkheden tot vele optionele activiteiten zoals bezoek watervallen (met of zonder gids), (helicopter) vluchtjes, rafting.

DAG 20: VICTORIA FALLS (ontbijt)
De volgende ochtend na het ontbijt eindigt de rondreis. Er staat een transfer voor u klaar naar de luchthaven van Victoria Falls.


 

Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.


 


EXTRA REISINFORMATIE

Reizen
Deze rondreis is een kleinschalige, internationale groepsreis van minimaal 4 tot maximaal 12 personen. Op sommige data is er een gegarandeerd vertrek, dan gaat de reis door ongeacht het aantal deelnemers. U reist in een een speciaal ontworpen 4x4 safariwagen.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van 1 stuk van maximaal 15 kg per persoon. Geadviseerd wordt om geen harde koffers te gebruiken. Bij voorkeur gebruikt u een zachte (sport)tas.

KENMERKEN VAN DE REIS

Prijs
Bij de prijs zijn de transfers van en naar de luchthavens inbegrepen.

2018: € 3.690,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting.
Lokale betaling € 320,- per persoon.
Single toeslag: € 849,-
Toeslag Duits- of Franssprekende gids: € 60,- per persoon

Op veel vertrekdata zijn kortingen tot wel € 100,- per persoon van toepassing. Neemt u contact met ons op voor meer informatie.

Vertrekdata van de groepsreis
Deze vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen. 

De vetgedrukte data zijn gegarandeerde vertrekdata (geen minimum aantal deelnemers). De overige data hebben een minimum deelname van 4 personen.  Voor de vertrekdata met geen gegarandeerd vertrek kan het zijn dat er inmiddels 4 personen op geboekt zijn en dat daarmee het vertrek is gegarandeerd. Of het kan zijn dat uw boeking maakt dat er 4 personen boeken en dat daarmee het vertrek is gegarandeerd. Mocht u dit voor een specifieke datum willen weten, neem gerust contact met ons op, dan kunnen we dit voor u nagaan.

De data met * zijn reisdata met een Duits-sprekende vertaler.
De data met # zijn reisdata met een Frans-sprekende vertaler.

 

 2018

20/01 - 08/02
17/02 - 08/03
10/03 - 29/03 #
24/03 - 12/04 *
15/04 - 04/05
19/05 - 07/06
26/05 - 14/06 
05/06 - 24/06
30/06 - 19/07 #
18/07 - 06/08
30/07 - 18/08 *
11/08 - 30/08
02/09 - 21/09 *
18/09 - 07/10
05/10 - 24/10 *
21/10 - 09/11 *
27/10 - 15/11
10/11 - 29/11
14/11 - 03/12 #
08/12 - 27/12

 

Inclusief 

 • transfer van airport naar accommodatie
 • avontuurlijke safari conform dagprogramma
 • transfer naar de luchthaven van Victoria Falls
 • maaltijden en activiteiten conform dagprogramma 
 • alle entreegelden voor parken, bezienswaardigheden en activiteiten zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door twee professionele Engelssprekende gidsen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden . Al vanaf onze oprichting zijn wij aangesloten bij SGR. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat uw (aan)betalingen worden vergoed in geval van onverhoopt financieel onvermogen. Een geruststellende gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich tijdens uw reis onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief

 • vluchten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering.
 • overige maaltijden
 • drankjes
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid, prijswijzigingen en koerswijzigingen. 

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR