Rondreis Natuurlijk Namibië

Deze rondreis door Namibie wordt niet meer in een kleine internationale groep aangeboden. Wel kan de reis als een individuele reis met gids.chauffeur of self drive worden gemaakt. U maakt kennis met diverse bevolkingsgroepen van Namibië. Deze rondreis combineert cultuur, wildlife en landschap.

HOOGTEPUNTEN
Sossusvlei
Sesriem Canyon
Swakopmund
Cape Cross
Brandberg
Twyfelfontein
Etosha National Park
Waterberg

DAG 1: WINDHOEK (hotel)
Op de luchthaven van Windhoek wordt u opgewacht voor een transfer naar uw accommodatie. Afhankelijk van de aankomsttijd van uw vlucht kunt u op eigen gelegenheid Windhoek verkennen. Om ca. 18.00 uur ontmoet u de gids en reisgenoten tijdens een uitgebreide briefing over deze rondreis door Namibië.

DAG 2-3: NAMIB DESERT (kampeersafari; ontbijt, lunch, diner; bezoek Sossusvlei en Sesriem
Vandaag reist u naar Namib Desert waar u van de eerste rode duinen geniet. De volgende ochtend bezoekt u met zonsopgang naar de rode duinen van Sossusvlei. U ziet de prachtige licht- en schaduwwerking op de zandduinen.  U beklimt de duinen bij Sossusvlei en gaat naar Dead Vlei, een unieke pan met dode bomen ingesloten tussen de zandduinen. Dit gebied is erg fotogeniek; de grote vlakte van gebleekte en gekraakte klei en dunne dorre takken die rondom verspreid liggen vormen een contrast met de grote oranje rode duinen op de achtergrond. Na het bekijken van dit dramatische en desolate landschap is het tijd voor de brunch. Op de terugweg naar het camp is er de gelegenheid om een korte wandeling te maken in de Sesriem Canyon.

DAG 4: SWAKOPMUND (guesthouse; ontbijt)
De rondreis wordt vervolgd naar Swakopmund , een plaatsje met een Duits karakter en koloniale gebouwen. Het is mogelijk om optionele adventure activiteiten te doen zoals duinsurfen, korte rondvlucht maken en bootexcursie om dolfijnen te spotten. Maar u kunt natuurlijk ook zelf rondkijken en relaxen. U verblijft in een comfortabele guesthouse. 

DAG 5: CAPE CROSS  - BRANDBERG (kampeersafari; ontbijt, lunch, diner; bezoek Cape Cross)
 Vandaag vertrek u vroeg. Onderweg wordt gestopt bij de imposante zeerobbenkolonie van Cape Cross . Dit is een van de grootste kolonies van de wereld op het vaste land. Vervolgens reist u door naar Brandberg . Deze hoogste berg van Namibië ontleent zijn naam aan de rode gloed bij zonsopgang. U kampeert aan de voet van de berg.

DAG 6: TWYFELFONTEIN - HIMBA BEZOEK (kampeersafar i; ontbijt, lunch, diner; bezoek Living Museum of the Damara, bezoek Twyfelfontein, bezoek Himba dorp)
De rondreis wordt vervolgd naar Twyfelfontein , een wereld erfgoed locatie. U brengt een bezoek aan de historische rotstekeningen die in een ver leden zijn aangebracht door de San (Bushmen).  De Damara is een van de oudste bevolkingsgroepen in Namibië. Door de kolonisatie is veel van hun cultuur verloren gegaan. In het Living Museum maakt u kennis met o.a. traditionele zang en dansen, het maken van kleding, wapens, vuur en sieraden. Vervolgens reist u door naar de campsite. 's Middags of de volgende ochtend wordt een bezoek gebracht aan een Himba dorp.

DAG 7-9: ETOSHA NATIONAL PARK (kampeersafari; ontbijt, lunch, diner, safari's )
 Vandaag vertrekt u in de ochtend naar het Etosha National Park . Etosha is het grootste en bekendste wildpark van Namibië, waar u de mogelijkheid heeft een grote verscheidenheid aan wild en vogels te zien. De komende dagen maakt u safari's in Etosha.  Bij de waterholes kunt u verschillend wild verwachten zoals olifant, leeuw, kudu, neushoorn, giraffe, en grote kuddes springbokken, zebra's en wildebeesten. U kampeert in het nationale park zelf. De restcamps hebben een waterpoel die 's avonds is verlicht. Hierdoor is het mogelijk ook na zonsondergang wild te spotten.

DAG 10: SAN BEZOEK (kampeersafari; ontbijt, lunch, diner; bezoek Living Museum of the San)
 De San (Bushmen) is de vroegste bevolkingsgroep van Namibië. Hun taal wordt gekenmerkt door de vele verschillende klik-klanken. De San is een jagers volk. Het gebied dat u bezoekt is een van de weinige waar de San nog op traditionele wijze mogen jagen. Tijdens uw bezoek leert u veel over deze cultuur zoals het maken van vuur, vinden van water, pijl en boog, dans en zang.

DAG 11: WATERBERG (accommodatie; ontbijt, lunch, diner, wandeling naar plateau)
Vandaag vertrekt u naar Waterberg. Het Waterberg Plateau is een rotsmassief met een plateau dat tot 200 meter boven het landschap uitsteekt. Wildlife, zoals witte en zwarte neushoorn, buffel, giraffe, olifanten, leeuwen en vele soorten antilopen, bevindt zich voornamelijk bovenop het plateau en is moeilijk te spotten. 's Middags maakt u een wandeling naar het plateau om te genieten van het mooie uitzicht. U verblijft in een accommatie bij Waterberg.

DAG 12: WINDHOEK (ontbijt)
Vandaag vertrekt u naar Windhoek, waar u om ca. 13.00 uur aankomt. De kampeersafari eindigt hier en u neemt afscheid van reisgenoten en camppersoneel.


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, of heeft u liever een  individuele fly drive, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.EXTRA REISINFORMATIE

Kamperen
 De rondreis is een avontuurlijke kampeersafari. U kampeert in tweepersoons-koepeltenten (L:250 cm x B:250 cm x H:180 cm). De tent is voorzien van een camp bed met matras, klein kussentje en campingstoeltje.  Indien op een campsite geen permanent sanitair aanwezig is, kunt u gebruik maken van het bush sanitair van het camp. 

Dit is een non-participatie reis, wat inhoudt in dat het camp personeel de tenten opzet.


Reizen
Deze kampeersafari is een kleinschalige, internationale groepsreis van minimaal 2 tot maximaal 14 personen. U reist in een speciaal ontworpen safari-wagen met ramen die open kunnen en een dak dat omhoog geschoven kan worden. Uitstekend om wild te spotten, te fotograferen, filmen of gewoon te genieten.

Prijs
op aanvraag

Inclusief

 • transfer van luchthaven Windhoek naar accommodatie
 • 8 nachten avontuurlijke kampeersafari en 3 nachten in hotel/guesthouse conform dagprogramma, met gids/chauffeur, kok en campassistent
 • transfer van accommodatie in Windhoek naar luchthaven
 • maaltijden conform dagprogramma
 • alle entreegelden en activiteiten zoals beschreven in het dagprogramma
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • adequate ondersteuning als er zich tijdens uw reis onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief

 • intercontinentale en regionale vluchten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering.
 • overige maaltijden
 • water en (fris)drankjes
 • slaapzak
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid, prijswijzigingen en koerswijzigingen.

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR