Botswana: exclusieve fly-in safari
Moremi, Okavango Delta, Savuti

Een luxe fly-in safari in Botswana, waarbij u met kleine vliegtuigjes naar afgelegen lodges midden in de wildparken wordt gevlogen. 

HOOGTEPUNTEN
Moremi Game Reserve
Okavango Delta
Savuti
Verlenging 

DAG 1-2: MOREMI GAME RESERVE / OKAVANGO DELTA
Vanuit Maun vertrekt u met een klein vliegtuigje naar de Okavango Delta . Tijdens de vlucht heeft u fenomenaal zicht op het land, de bossen, waterwegen, vlakten en wilde dieren. Uw camp is gelegen op een prachtig eiland in het zuidoosten van de Okavango Delta, grenzend aan Moremi Game Reserve . Het biedt alle schoonheden waar de Okavango bekend om is: weidse water- en grasvlaktes, een doolhof van waterwegen, moerassen, droge acacia's en mopanebossen. Deze variëteit aan flora  maakt dat u hier vele verschillende wilde dieren aantreft, zoals olifanten, leeuwen, luipaarden, cheetah's, buffels, impala's, zebra's en nijlpaarden. U kunt wild en vogels gaan spotten tijdens dag- en nachtsafari's in open 4WD's en tijdens wandelsafari's. De Meru-style tenten zijn op een houten deck gebouwd. De tenten zijn zeer luxueus ingericht en beschikken over een ensuite badkamer. Geniet u van de extra douche onder de sterrenhemel! Het restaurant, de lounge en het zwembad hebben een schitterend uitzicht over de omgeving. De waterpoel trekt gedurende de dag veel wild. Het camp heeft ook twee hides waar u in alle comfort en veiligheid kunt overnachten.
2 nachten Chitabe Lediba (Wilderness Safaris) inclusief ontbijt, lunch, diner, drankjes, wasservice, safari-activiteiten en park fees.


DAG 3-4: OKAVANGO DELTA

Met een klein vliegtuigje gaat u naar een van de meest afgelegen camps in de Okavango Delta. Dit luxe camp is gelegen op een eiland rijk aan palm-, mango- en vijgenbomen. Het heeft luxe boomchalets, met een ensuite badkamer en is sfeervol opgebouwd uit riet, hout, glas en canvas. Het restaurant, de lounge en de bar zijn met riet overkapt en kijken uit over een enorme watervlakte. U zult hier regelmatig moerasantilopes en gnoes aantreffen. Ook vanuit uw eigen chalet en vanuit het zwembad heeft u zicht op de wilde dieren.

Er zijn diverse safari-activiteiten, zowel op het land als het water. Het type actviteiten zijn afhankelijk van de wisselende hoogte van het water gedurende het jaar. U kunt wild spotten in een motorboot of mokoro (traditionele kano), tijdens bush walks of per open 4WD. De open jeep safari's vinden ‘ochtends vroeg of aan het begin van de avond plaats. De safari's bieden uitstekende mogelijkheden om wild te spotten.
2 nachten Kwetsani Camp (Wilderness Safaris) inclusief ontbijt, lunch, diner, drankjes, wasservice, park fees, activiteiten.

DAG 5-7: SAVUTI
Vandaag gaat u per klein vliegtuigje naar Savuti . Uw camp bevindt zich ongeveer 17 kilometer ‘stroomafwaarts' van de bron van de Savuti Channel. De Savuti Channel verbindt de Linyanti rivier met het binnenland van Chobe, en stroomt sinds enkele jaren weer. De waterpoel biedt  uitstekende mogelijkheden om vanuit het confort van de lodge wild te bekijken.

 Het luxe camp bestaat uit grote tenten die op verhoogde platforms staan met uitzicht over de grasvlaktes van de Savute Channel. Het camp heeft een restaurant, een bar, een (klein) zwembad en een terras met vuurplaats, van waaruit u een geweldig uitzicht heeft over de waterdrinkplaats. Wild spotten kunt u ook tijdens dag- en nachtsafari's met open 4WD's en tijdens wandelsafari's. Het camp heeft meerdere ‘hides' waar u kunt genieten van de dieren die zo dichtbij komen, dat u ze kunt horen ademhalen!
3 nachten Savuti Camp (Wilderness Safaris) inclusief ontbijt, lunch, diner, drankjes, wasservice, park fees, activiteiten.


DAG 8: MAUN

Na de ochtend gamedrive en het ontbijt vliegt u terug naar Maun.

COMBINATIE OF VERLENGING
Deze fly-in safari is goed te combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan de Victoria Watervallen. Neemt u gerust contact op voor meer informatie of een persoonlijk reisvoorstel op maat.

 


Wat is de Verantwoorde, Duurzame Reizen Bijdrage?

   

 

 

 

 

Onze partner voor deze fly-in safari beheert private concessies binnen natuurgebieden. Dergelijke concessies worden door de overheid in Botswana uitgegeven. Hierbij worden hoge eisen gesteld aan de ecologische aanpak en bouwwijze van het safaricamp. Alleen verplaatsbare structuren zijn toegestaan; zonne-energie en beperkt gebruik van fossiele brandstoffen worden nagestreefd. Bescherming van natuur wordt gerealiseerd door de lokale bevolking nauw te betrekken. Zo ontstaat voor hen een praktische reden om de natuur en het wild te beschermen. De inkomsten uit de ‘lease' van het land komen ten goede aan de community. Samen met werkgelegenheid en training zorgt dit voor verbetering van educatie, gezondheidszorg en algemene leefomstandigheden, waardoor de gemeenschap zich verder kan ontwikkelen. Door maximering van het aantal gasten per concessie is er sprake van een win-win situatie. U ondersteunt direct de lokale bevolking, heeft een minimale impact op hun fragiele erfgoed en beleeft een sublieme safari-ervaring.

Dit is slechts een aantal reisonderdelen met een Fair Tourism bijdrage. Bij een beschrijving van uw persoonlijke reis op maat worden alle bijdragen beschreven.

Prijsindicatie:
Vanaf: € 4.775,- per persoon, op basis van een 2-persoonsbezetting. 

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Laagseizoen: december tm maart
Tussenseizoen: april tm juni en november
Hoogseizoen: juli tm oktober

Inclusief:

 • vluchten tussen de lodges en tented camps
 • transfers van en naar de airstrips bij de lodges en tented camps
 • maaltijden, lokale drankjes, dagelijks 2 safari-activiteiten, wasservice
 • entreegelden
 • 2 overnachtingen in een luxe tent in Okavango Delta (Moremi)
 • 2 overnachtingen in een luxe boomchalet in Okavango Delta
 • 3 overnachtingen in een luxe tent in Savuti
 • adequate ondersteuning als er zich lokaal onverhoopt problemen voordoen 
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief:

 • intercontinentale en regionale vluchten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • luchthavenbelastingen, toeristenbelasting en toeslagen die uitsluitend lokaal voldaan kunnen worden
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Opmerkingen

 • In verband met beperkte ruimte in de kleine vliegtuigjes mag u maximaal 20 kg bagage per persoon meenemen in een zachte koffer of tas. Dit is inclusief handbagage en camera-uitrusting
 • Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen
Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR