Botswana: Luxe privé kampeersafari
Moremi, Savuti, Chobe en Victoria Falls

Deze luxe privé kampeersafari brengt u naar fantastische wildparken in Botswana en de Victoria Watervallen. U reist individueel, met uw eigen privé gids en personeel dat zorgdraagt voor het mobiele tented camp en de maaltijden. U hoeft niet anders te doen, dan te genieten!

HOOGTEPUNTEN:
Moremi Game Reserve
Savuti; Chobe National Park
Victoria Falls
Kaapstad

DAG 1-2: MAUN - MOREMI GAME RESERVE

Op de luchthaven van Maun in Botswana wordt u opgewacht door uw gids. U vertrekt per 4WD naar Moremi Game Reserve. Het laatste deel van de trip is eigenlijk een game drive, zodat u direct volop de gelegenheid krijgt om wilde dieren te spotten.

Inmiddels heeft het personeel het mobiele camp opgezet, zodat u kunt genieten van een welkomstdrankje. U kunt zich heerlijk opfrissen met een warme bush shower. Tegen 20.00 uur zal het driegangen diner worden geserveerd onder de schitterende sterrenhemel. De volgende ochtend, na een licht ontbijt, maakt u een game drive in het Xakanaxa gebied, dat bekend staat om de uitstekende mogelijkheden om wild te spotten. U verblijft twee nachten in dit camp.

 Moremi Game Reserve is een natuurreservaat gelegen in het oostelijk deel van de Okavango Delta. Het reservaat bestaat uit moerassen en eilanden. Chief Island is het grootse eiland en ligt in het hart van de Okavango Delta. Het oostelijk deel van Moremi is minder waterrijk en bestaat voornamelijk uit mopanebossen, afgewisseld met acaciabomen, en savanne. Flora en fauna zijn hier enorm rijk en afwisselend. U kunt hier leeuwen, luipaarden, olifanten, nijlpaarden, elanden, kudu's, buffels, zebra's, impala's en andere antilopen aantreffen.


DAG 3-4: KHWAI AREA, GRENZEND AAN MOREMI GAME RESERVE
Vanochtend vertrekt u voor een game drive, terwijl ondertussen het camp wordt opgebroken en wordt verplaatst naar het Kwai-gebied in het noordoosten van Moremi Game Reserve. Na de game drive maakt u een boottocht om zo de Okavango Delta op een andere manier te ontdekken. Een van de vele kleine eilandjes in de Okavango Delta nodigen uit voor een heerlijke picknick lunch. Dieren die u kunt spotten zijn onder andere otters, krokodillen, olifanten en vele vogelsoorten. Weer terug op het land, brengt een game drive u naar het nieuwe camp, waar opnieuw in de bush zult dineren.

De Khwai rivier is de enige permanente waterbron in dit gebied, waardoor het veel wildlife aantrekt. De volgende twee dagen staan helemaal in het teken van safari's per 4WD. In overleg met uw gids bepaalt u hoe lang u 's ochtends en 's avonds op safari wilt gaan.


DAG 5-6: MOREMI GAME RESERVE - SAVUTI (Chobe National Park)
De rit naar Savuti, dat diep in Chobe National Park ligt, is lang en stoffig, maar het landschap is mooi en u zult onderweg veel wilde dieren zien. 's Middags geniet u van een picknick lunch in de schaduw van de bomen om zo het heetst van de dag voorbij te laten gaan.

 Omdat in Savuti veel wild leeft, zijn er verschillende natuurfilms opgenomen, onder andere door National Geographic. Ook bevinden zich hier rotstekeningen van de San. U verblijft twee nachten in Savuti. Het privé mobiele tented camp wordt regelmatig door olifanten en ander wild bezocht. In Chobe National Park worden vrijwel alle in Zuidelijk Afrika voorkomende dieren waargenomen. Maar er is maar één dier dat in één adem met Chobe wordt genoemd en dat is de olifant. Er leven hier tussen de 50.000 en 70.000 olifanten, verreweg de grootste olifantenpopulatie ter wereld!

Tijdens game drives kunt u behalve de olifant vele andere diersoorten zien, zoals zebra, impala, hartebeest, wildebeest, kudu, wrattenzwijn, buffel, leeuw, luipaard en hyena.

DAG 7-8: SAVUTI - CHOBE RIVIER
Na een licht ontbijt vertrekt u 's ochtends na het laatste camp van deze safarireis gelegen nabij de Chobe rivier. Tijdens de sundowner cruise geniet u met een drankje in de hand van de ondergaande zon en het schouwspel van drinkende en badende olifanten. U verblijft twee nachten in dit privé mobiele tented camp. De ochtend en middag game drives vinden plaats langs de Chobe rivier. De rivier trekt veel wilde dieren aan. Het aantal olifanten is enorm en u heeft grote kans om 's ochtends vroeg grote kuddes buffalo's water te zien drinken aan de oever van de rivier.


DAG 9-10: CHOBE NATIONAL PARK - KASANE - VICTORIA FALLS, ZIMBABWE
Na het ontbijt neemt u afscheid van het camp personeel en maakt u de laatste game drive langs de Chobe rivier.

 Het volgende hoogtepunt van deze reis zijn de Victoria Falls. Net als David Livingstone, de eerste blanke die de watervallen aanschouwde, zult u de imposante Victoria Falls niet snel vergeten. Met een donderend geraas stort het water van de Zambezi zich naar beneden van 100 meter hoogte en over een breedte van 1700 meter. De ‘donderende rook' die neerdaalt als een eeuwigdurende regenbui heeft rond de watervallen een smalle strook van dicht regenwoud doen ontstaan. U verblijft twee nachten in een 4-sterren hotel op basis van logies en ontbijt.

De Victoria watervallen zijn bij zonsopkomst het mooist, doordat de zon met de ‘spray' speelt, wat prachtige regenbogen oplevert. Hier zijn zelfs regenbogen van 360° graden gezien! Vanaf maart, aan het eind van de regentijd, zijn de watervallen het volst. Aan het eind van de droge tijd, een halfjaar later, is er aanzienlijk minder water, maar zijn de mogelijkheden om foto's te nemen weer groter. Wilt u de Vic Falls vanuit zowel Zimbabwe als Zambia bekijken, dan is dat geen probleem. Een 150 meter lange brug maakt dit mogelijk. Het uitzicht is fantastisch! Het is verstandig om regenkleding mee te nemen omdat de ‘spray' u anders een nat pak zal bezorgen. Vergeet u niet om uw paspoort mee te nemen?


DAG 11: VICTORIA FALLS
Vandaag staat een transfer voor u klaar naar de luchthaven van Victoria Falls.


 EVENTUELE VERLENGING
Heeft u meer reistijd tot uw beschikking? Dan kunt u een verlenging in Zuid Afrika overwegen, bijvoorbeeld in Kaapstad. Zo geniet u ook nog eens van de Tuinroute en de wijnvelden! 


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.


 


EXTRA REISINFORMATIE
Kamperen
De reis is een avontuurlijke kampeersafari. U kampeert midden in de bush op zogeheten Hatab campsites. Deze campsites zijn uitsluitend voor reisorganisaties die zijn aangesloten bij de Hospitality and Tourism Association in Botswana (Hatab). Dit garandeert een exclusieve beleving van de parken in Botswana. Er zijn geen andere toeristen in uw directe omgeving. De campsites (en natuurparken) zijn niet omheind.

U verblijft deze reis in mobiele tented camps. Terwijl u met een ervaren gids op safari gaat, bouwt het overige personeel het camp op en bereiden zij de maaltijden. Zij zorgen voor heet water voor de bucket shower, wassen af, kortom zij zorgen ervoor dat u niets anders hoeft te doen dan te genieten van deze fantastische reis! Uw klassieke walk-in safaritent is voorzien van twee goede bedden met beddengoed, een en-suite bucket shower en long drop toilet.

 

Reizen
Tijdens de privé mobiele safari reis door Botswana reist u per 4WD. U heeft een privé chauffeur/gids. Het camp personeel reist apart en neemt de tenten en andere mobiele camp benodigdheden mee.

Prijs:
Vanaf: € 3.400,- per persoon, op basis van een 2-persoonsbezetting.

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Laagseizoen: december tm maart
Tussenseizoen: april tm juni en november
Hoogseizoen: juli tm oktober

Inclusief

 • Tijdens de privé mobiele safari reis door Botswana:
  • 8 nachten in een klassiek walk-in safaritent van ca. 10 m2 met en-suite bucket shower en long drop toilet
  • Alle maaltijden en drankjes (frisdrank, lokale drankjes, bier en wijn)
  • Entreegelden voor de natuurparken
  • Kampeergelden
  • Professionele privé gids
  • Camp personeel
  • Safari's per 4WD
  • 1 boot excursie
  • Medrescue service voor gasten jonger dan 70 jaar
 • 2 nachten in accommodatie in Victoria Falls, Zimbabwe, op basis van logies en ontbijt
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden.
 • adequate ondersteuning als er zich lokaal onverhoopt problemen voordoen 
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief

 • intercontinentale en regionale vluchten 
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • belasting en toeslagen die uitsluitend lokaal voldaan kunnen worden
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden voor bezienswaardigheden, nationale parken en game reserves, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • kosten voor reisdocumenten
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid, prijswijzigingen en koerswijzigingen.

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

 

 

 


 

Okavango Delta

Bekijk de video

 


 

 

 


Bekijk andere voorbeeldreizen


 

 

 


Meer zien in korte tijd?

Fly-in safari

 


 

 

  

 

 


Ontdek Kaapstad

Bekijk de foto's

 


 

 

 


Verrassende Kaapstreekbekijk deze voorbeeldreis


 

 

 


 Informatie over Botswana

 


 

 

 


 


 

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR