Bush kampeer-expeditie door het noordoosten van Namibië

Een avontuurlijke fly drive waarbij u in een kleine, internationale groep naar afgelegen en ongerepte gebieden van Namibië reist. Na uitgebreide instructies loodst u zelf de 4WD over de meest zanderige en mulle paden. Het konvooi van vijf 4 WD's wordt begeleid door twee deskundige gidsen. Tijdens deze self drive ervaart u de bush cultuur en natuur van Namibië.

HOOGTEPUNTEN
Nyae Nyae Conservancy
Khaudum National Park
Caprivi

Buffalo National Park
BwataBwata National Park
Mafwe Living Museum
Omatako Omarumba
Grashoek Living Museum

 DAG 1: WINDHOEK
Op de luchthaven van Windhoek wordt u opgewacht voor een transfer naar uw 3-sterren hotel in Windhoek. Na de lunch worden de 4WD's met tentuitrusting op het dak opgehaald en gereed gemaakt voor de reis. U krijgt een briefing over off road rijden en veiligheidsregels. Het diner is 's avonds in het hotel.

DAG 2: WINDHOEK - OTJINENE - GAM - NYAE NYAE CONSERVANCY (ca. 600 km)
De dag begint vroeg. Na het ontbijt begint deze avontuurlijke reis. Het eerste deel gaat over verharde wegen, daarna volgen de gravel roads door de afgelegen gebieden langs de grens met Botswana. 's Avonds wordt het camp opgezet in het zuiden van de Nyae Nyae Conservancy. Dit is het enige gebied in Namibië waar het voor de Ju/hoansi (San) is toegestaan om op de traditionele wijze te jagen. Hier kampeert u in het wild.

DAG 3: NYAE NYAE CONSERVANCY (ca. 100 km)
Na het ontbijt en het opbreken van het camp reist u naar het noorden door de Nyae Nyae Conservancy, met de vele olifanten en enorme baobab bomen. Ook vannacht kampeert u in de bush.

 DAG 4: NYAE NYAE CONSERVANCY - TSUMKWE - KHAUDUM NATIONAL PARK (90 km)
Vandaag reist u via Tsumkwe naar Khaudum National Park. Hier beginnen de bekende zachte zand sporen van de Kalahari. Het is een grote uitdaging om de rijtechnieken die u tijdens de briefing heeft geleerd hier toe te passen! Tijdens de game drive kunt u antilopen, waaronder de wilde tsessebe, een bijzonder bedreigde antilopensoort, giraffes, olifanten, leeuwen, gevlekte hyena's, wilde honden en jakhalzen spotten. De tenten worden opgezet op een campsite met slechts basic faciliteiten.

DAG 5: KHAUDUM NATIONAL PARK (ca. 100 km)
De tocht van vandaag gaat over zandwegen naar het noorden van Khaudum N.P. Onderweg geniet u de lunch bij een waterpoel dat door de dieren als drinkplaats wordt gebruikt. De campsite waar u vannacht verblijft, is net als de vorige erg basic en niet omheind. U verblijft echt in de bush.

DAG 6-7: KHAUDUM NATIONAL PARK - N//GOABACA BUSHMEN COMMUNITY (ca.153 km)
U vertrekt vandaag erg vroeg, want voor u liggen de meest uitdagende 57 kilometer van de hele reis! Het is een traject met hoog en zacht zand, dat 's ochtends vroeg nog het meest compact is. Eenmaal op de geasfalteerde weg rijdt u oostwaarts naar Caprivi, de smalle landstrook tussen Zambia en Botswana. In Divundu, ook wel Bagani genaamd, wordt brandstof, water en voedsel ingekocht om de voorraden weer aan te vullen. De rit wordt vervolgd over de brug over de Okavango rivier. U verblijft twee nachten op de N//goabaca Bushmen Community camping die prachtig gelegen is in de buurt van de rivier. De volgende ochtend staat een game drive door Buffalo National Park centraal. U kunt zich verheugen op olifanten, wilde honden en -natuurlijk-  buffels.

DAG 8: N//GOABACA BUSHMEN COMMUNITY - BWATABWATA NATIONAL PARK (ca. 220 km)
De reis gaat verder oostwaarts. Voor het ‘plaatsje' Kongola wordt de Kwando rivier, die later de Linyanti en in Botswana de Chobe rivier heet, overgestoken. Hier worden opnieuw inkopen gedaan. Vervolgens zakt u via de rechter oever van de Kwando rivier af naar de camping die prachtig gelegen is vlakbij de rivier. U bevindt zich in het BwataBwata National Park. De camping is niet omheind, waardoor nijlpaarden en olifanten regelmatig 's nachts het camp bezoeken. Bij het vallen van de avond gaat u op game drive door dit prachtige park, dat alleen met terreinwagens te berijden is.

DAG 9: BWATABWATA NATIONAL PARK - MAFWE LIVING MUSEUM (ca.45 km)
Terwijl u geniet van de laatste safari verlaat u het nationale park. U rijdt naar het noorden langs de Kwando rivier tot aan de grens tussen Namibië, Angola en Zambia. Hier is het Mafwe Living Museum gevestigd. Er wordt in het wild gekampeerd onder enorme baobab bomen. U bezoekt de Mafwe in hun traditioneel dorp, waar zij vertellen over hun cultuur, tradities en dansen.

DAG 10: MAFWE LIVING MUSEUM - OMURAMBA OMATAKO (ca. 489 km)
Na het afscheid van onze Mafwe-gastheren en rijdt u via de B8 terug naar Divundu. Na ca. 125 kilometer verlaat u de geasfalteerde weg en volgt u een oud spoor langs de Omatako Omarumba, dat droge rivierbedding betekent. U kampeert in de wildernis.

DAG 11: OMURAMBA OMATAKO - TEN NOORDEN VAN GROOTFONTEIN (ca. 260 km)
U volgt de Omatako Omarumba in zuidelijke richting. Na het dorpje Kanovlei komt u op de C44, een gravel road om vervolgens weer via een zandspoor naar Grashoek Living Museum te gaan voor een ontmoeting met de lokale San-gemeenschap. De San, ook wel bekend als de Bushmen, leefden oorspronkelijk als jagers en verzamelaars over heel zuidelijk Afrika en maakten prachtige grotschilderingen. Tijdens dit bezoek vertellen zij over hun tradities en levenswijze. U leert vuur te maken, bogen gereed te maken voor de jacht en juwelen te maken van kleine stukjes van de schalen van struisvogeleieren. Ook ontmoet u de traditionele dokter van de stam.

Aan het einde van de middag komt aan op een camping met goede faciliteiten, restaurant en bovenal een goede bar voor heerlijke koele drankjes.

DAG 12: TEN NOORDEN VAN GROOTFONTEIN - WINDHOEK (ca. 500 km)
Vandaag rijdt u naar Windhoek, waar u in een 3-sterren hotel verblijft. Tijdens een heerlijk afscheidsdiner bespreekt u de belevenissen van de afgelopen twee weken met de reisgenoten en gidsen.

DAG 13: WINDHOEK
's Ochtends heeft u de gelegenheid om Windhoek te verkennen. Vervolgens moeten de huurauto's worden ingeleverd. Een transfer brengt u naar de luchthaven.


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.
Wat is de Verantwoorde, Duurzame Reizen Bijdrage?

 

De campsite waar u dag 6-7 verblijft:

Deze camping, die prachtige gelegen is ten opzichte van de Popa Falls, wordt beheeerd door de lokale San-gemeenschap. Zij krijgen ondersteuning van de Namibia Community Based Tourism Assistance Trust (NACOBTA). Dit is een non-profit organisatie dat communities steunt bij het ontwikkelen van toeristische activiteiten. Door o.a. training, organisatie-advies, marketing, funding, legale bijstand en als boekings- en administratie-kantoor helpt de NACOBTA inkomen te genereren en werkgelegenheid te stimule ren in verschillende lokale gemeenschappen.

 

 

   De village waar u dag 9 verblijft:

Het Living Museum is een initiatief van de Duits-Namibische non-profit organisatie The Living Culture Foundation. Sinds 2008 wordt het museum zelfstandig en onafhankelijk gemanaged door de Mafwe-community. Het bestaat uit een traditioneel dorp met omliggende velden waar de Mafwe hun oorspronkelijke levenswijze tonen. Het musuemvormt een goede inkomstenbron voor de Mafwe die grotendeels afhankelijk zijn van het boeren. Daarnaast is het museum een soort school voor geschiedenis en cultuur, waar ook de jonge generatie Mafwe veel leren over hun eigen achtergronden. En tot slot is het museum een plaats voor interculturele uitwisseling. Bezoekers leren over de Mafwe tradities en levensstijl, terwijl de gemeenschap leert over andere culturen.

Dit is slechts een aantal reisonderdelen met een Fair Tourism bijdrage. Bij een beschrijving van uw persoonlijke reis op maat worden alle bijdragen beschreven.

 

Prijs
Prijs is op aanvraag 
De minimale deelname is 8 personen, de maximale deelname is 10 personen.
De expeditie wordt begeleid door twee ervaren Engelstalige gidsen. De definitieve prijs is afhankelijk van onder andere de vertrekdatum, luchtvaart­maatschappij, beschikbaarheid en wisselkoers.

Inclusief

 • transfer van en naar de luchthaven in Windhoek
 • tweepersoons accommodatie in hotel of tent
 • 4WD met volledige kampeeruitrusting, rooftop tent, koelkastje en extra brandstoftank. Voor twee personen wordt een single cab met een tweepersoonstent aanbevolen; voor vier personen een double cab met twee rooftop tenten.
 • tweede bestuurder toegestaan
 • briefing over off road rijden en veiligheidsregels
 • deskundige begeleiding door twee ervaren Engelstalige gidsen met ondersteunend voertuig
 • entreegelden voor bovengenoemde parken en musea
 • maaltijden zoals beschreven. Op de meeste reisdagen wordt de lunch onderweg genuttigd. U dineert in het camp, tenzij anders wordt aangegeven
 • dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden 
 • adequate ondersteuning als er zich lokaal onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief

 • intercontinentale en regionale vluchten 
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering. Reisverzekering is verplicht.
 • slaapzak
 • brandstof voor de huurauto
 • drankjes
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden voor bezienswaardigheden, nationale parken en game reserves, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Opmerkingen

 • door externe omstandigheden (bijv. weersomstandigheden of condities van de weg) kan het noodzakelijk zijn om van de bovenstaande route af te wijken
 • alle reizigers participeren in alle activiteiten die nodig zijn om het camp goed te laten functioneren, zoals koken, wassen, gebied klaarmaken voor activiteiten
 • onder voorbehoud van beschikbaarheid en koers- en prijswijzigingen
Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

 

 

 


 Informatie over Namibië


 

 

 

 

 


 

 

 

 


 Achtergronden over de San

  

Bekijk de video 

 


 

 

 

 


 


 

 

 


Meer zien in korte tijd?

Fly-in safari

 


 

 

 

  Floortje Dessing over verantwoord reizen

bekijk het interview


 

 

 

 


 

 

 

 


  


©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR