Fly drive reis: Namibië Compleet

In fly-drive reis door Namibië bezoekt u Sossusvlei, Swakopmund, Epupa Falls, de Himba, Etosha en de San. Tijdens deze individuele reis ervaart u de onbeschrijfelijke veelzijdigheid van Namibië.

HOOGTEPUNTEN
Gamsbergpas
Sossusvlei, Dead Vlei, Sesriem Canyon
Walvis Bay
Swakopmund, Welwitschia Drive, Moon Landscape
Damaraland
Epupa Falls en Himba's
Etosha National Park
Tsumkwe en San

DAG 1: WINDHOEK - GAMSBERG (ca. 195 km)
Op de luchthaven van Windhoek staat de 4 WD huurauto voor u klaar.
U begint uw reis in Namibië zuidwaarts met een prachtige route  Via de Kupferbergpas en Gamsbergpas rijdt u naar een guest farm tussen Windhoek en Walvis Bay. De guest farm ligt prachtig op een plateau aan de voet van de Gamsberg, die met 2.347 meter een van de hoogste bergen in Namibië is. Geniet u tijdens de sundowner nature drive van de prachtige zonsondergang en het wildlife zoals kudu's, spiesbokken en de zeldzame bergzebra's.

Dead VleiDAG 2-3: GAMSBERG - SESRIEM/SOSSUSVLEI (ca. 215 km)
Uw volgende accommodatie ligt ca. 35 kilometer vanaf de ingang van Sossusvlei en Sesriem Canyon. Het landschap  is zeer uitgestrekt en biedt eindeloze vergezichten. Op dag 4 kunt u 's ochtends vroeg naar de ingang van het Nationale Park rijden. Zonsopgang is de beste tijd van de dag om de duinen te bekijken. Naast Sossusvlei kunt u ook Dead Vlei bezoeken, dat met zijn oeroude verdorde kameeldoornen door sommigen voor interessanter en mooier wordt gehouden. Als u weer bent teruggekeerd naar Sesriem kunt u een bezoek brengen aan de Sesriem Canyon.

DAG 4-5: SESRIEM/SOSSUSVLEI - SWAKOPMUND (ca. 355 km)
Vandaag rijdt u naar Swakopmund. Onderweg is een bezoek aan Walvis Bay met de lagune en vele vogelsoorten, waaronder flamingo's en pelikanen, is zeker de moeite waard.

Het koele kustplaatsje Swakopmund met haar Duitse karakter is een prima onderbreking op weg naar het noorden. U kunt de vanuit het stadje aangegeven Welwitschia Drive rijden, die u langs planten en geologische fenomenen voert. Moon Landscape, net buiten Swakopmund, bestaat uit een eindeloze reeks granieten heuvels en is vooral bij zonsop- en ondergang het mooist.Woestijnolifant

DAG 6-7: SWAKOPMUND - DAMARALAND (ca. 460 km)
U rijdt noordwaarts langs de Skeleton Coast weg naar de uitgestrekte plateaus en enorme vlaktes van noord Damaraland. Uw accommodatie is gelegen in een 12.000 hectare groot gebied dat uitsluitend wordt gebruikt door de lodge en haar gasten. Hier vindt u de typische Damaraland flora en fauna met de woestijnolifant, zwarte neushoorn en als u geluk heeft zelfs de leeuw. Vanuit de lodge worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals guided walks, rhino tracking of elephant tracking.

DAG 8: DAMARALAND - OPUWO (ca. 265 km)
U reist verder naar Opuwo. U verblijft hier in een luxe kamer in een comfortabel hotel. Het zwembad brengt heerlijke verkoeling na de reisdag.

DAG 9-11:  OPUWO - EPUPA FALLS (ca. 200 km)
Vandaag reist u tot aan de noordelijke grens van Namibië. Uw lodge ligt nabij de spectaculaire Epupa Falls in een landschap dat u nergens anders in Namibië aantreft. Uw comfortabele tent met eigen douche en toilet staat in de schaduw van de Makalani palmbomen. Natuurlijk gaat u naar de Epupa watervallen en kunt u een bezoek brengen aan de Himba's en kennismaken met hun traditionele levenswijze.

DAG 12:  EPUPA FALLS - TEN WESTEN VAN ETOSHA (ca. 170 km)
Uw volgende lodge is gelegen in een 32.000 hectare concessie met uitstekende mogelijkheden om wild te spotten. U komt hier onder andere tegen olifant, giraffe, eland, zebra, aardvark, aardwolf. Een prima gebied voor game drives of guided walks.

DAG 13-14:  TEN WESTEN VAN ETOSHA - ETOSHA NATIONAL PARK (ca. 300 km)Leeuw en gemsbok in Etosha
Etosha is het grootste wildpark van Namibië. Het park biedt niet alleen een enorme variatie aan wild, maar ook een indrukwekkend landschap en bijzondere vegetatie. In dit park vindt u behalve giraffen, olifanten, zebra's, neushoorns, impala's en jakhalzen, ook gemsbokken, gnoes, luipaarden en leeuwen. De lage begroeiing vergroot de kans om wild te spotten, zeker als u in de vroege ochtend of late middag bij een drinkplaats gaat kijken.

DAG 15: ETOSHA NATIONAL PARK - TEN OOSTEN VAN ETOSHA N.P.  (ca. 145 km)
Vandaag rijdt u via Etosha naar de Von Lindequist gate (oostzijde). Uw lodge ligt slechts ca. 10 kilometer van de gate verwijderd.

DAG 16-17: TEN OOSTEN VAN ETOSHA N.P.  - TSUMKWE (ca. 440 km)
SanVia Tsumeb en Grootfontein reist u naar het oosten van Namibië, de traditionele San Bushmen regio. In dit afgelegen gebied verblijft u in een eenvoudige, comfortabele lodge. Vanuit de lodge kunt u onder begeleiding van een deskundige gids een nabij gelegen Ju/'hoansi (San die afkomstig zijn uit het voormalige thuisland Bushmanland) dorp bezoeken. U maakt kennis met de tradities van de San en gaat met hen op zoek naar water, ziet u hoe vallen worden gemaakt en vuur wordt gemaakt. Er wordt gezocht naar vergif dat kan worden gebruikt op de punten van de pijlen waarmee wordt gejaagd

DAG 18: TSUMKWE - TEN NOORDEN VAN OTAVI (ca. 400 km)
Uw lodge ligt ten noorden van Otavi en is een oase van rust. U verblijft een nacht in een Mountain Hut. In de schaduw van de grote Maroela en Tamoboti bomen kunt u heerlijk genieten van de omgeving terwijl het wild om u heen loopt te grazen. Elke hut heeft uitzicht op de drinkplaats en Otavi Mountains.

DAG 19: TEN NOORDEN VAN OTAVI - WINDHOEK (ca. 365 km)
Vandaag rijdt u naar de luchthaven van Windhoek en levert u de huurauto in.


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.


 


 


Wat is de Verantwoorde, Duurzame Reizen Bijdrage?

  

De lodge waarin dag 6-7 verblijft:

is erg actief op het gebied van responsible tourism. Heeft tot doel om klanten optimaal te laten genieten van de professionele dienstverlening en prachtige lodge en tegelijkertijd inkomsten ten goede te laten komen aan de lokale bevolking. Projecten die geïnitieerd en gesteund worden zijn:

 • bouwen van scholen
 • gemeenschapskeuken voor ouderen
 • studiebeurzen voor veelbelovende kinderen
 • verminderen van dier/mens conflict, waardoor de lokale bevolking meer waardering krijgt voor wildlife en conservatie

Personeel wordt getraind, van bediening tot management skills, totdat de gemeenschap self-supporting is. Op dat moment zal het eigendom van de lodge voor 100% worden overgedragen aan de lokale gemeenschap. Is lid van Nambia Community Based Logo Nambia Community Based Tourism Associayion TrustTourism Assistance Trust.

De lodge waarin u dag 13-14 verblijft:

ondersteunt het Community Based Tourism Programme van de overheid door o.a. projecten te initiëren waardoor gemeenschappen wildlife en natuurlijke bronnen op een duurzame manier leren te gebruiken. Een voorbeeld is het:

Enviro-Kidz initiatief. Scholieren uit minder bevoorrechte wijken bezoeken onder leiding van professionel gidsen natuur- en wildparken in Namibië. Zij leren over flora, fauna en conservatie al dan niet in combinatie met toerisme. Voor vrijwel alle scholieren is dit de eerste keer dat zij een park bezoeken en wilde dieren zien. Door deze excursies leert de jonge generatie over het belang van conservatiewordt het  belang van conservatie aan jonge mensenhen op jonge leeftijd te leren over het belang van conservatie.

Dit is slechts een aantal reisonderdelen met een Fair Tourism bijdrage. Bij een beschrijving van uw persoonlijke reis op maat worden alle bijdragen beschreven.


Prijsindicatie
€ 2.400 - 2.900 per persoon, bij een bezetting van twee personen.   

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis. 

Inclusief

 • autohuur met ophaal- en inleveradres de luchthaven van Windhoek. De auto is een 4WD single cab (of gelijkwaardig). Bij de autohuur is inbegrepen onbeperkt aantal kilometers, W.A. verzekering, Super C.D.W. verzekering, Super T.P. diefstal verzekering, luchthaven afleverkosten, contract fee
 • 1 nacht in een guest farm tussen Windhoek en Walvis Bay. U verblijft in een tweepersoonskamer. Ontbijt is inbegrepen
 • 2 nachten in een homestead in het Sesriem gebied. U verblijft in een chalet. Ontbijt zijn inbegrepen
 • 2 nachten in een guesthouse in Swakopmund. U verblijft in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
 • 2 nachten in een lodge in Damaraland. U verblijft in 2 nachten in tweepersoonskamer. Diner en ontbijt zijn inbegrepen
 • 1 nacht in een hotel in Opuwo in een luxe kamer. Ontbijt zijn inbegrepen.
 • 3 nachten in een lodge nabij Epupa Falls. U verblijft in een comfortabele safaritent met eigen douche en toilet. Diner en ontbijt zijn inbegrepen
 • 1 nacht in een lodge ten westen van Etosha. U verblijft in een tweepersoonskamer. Diner en ontbijt zijn inbegrepen
 • 2 nachten in twee verschillende restcamps in Etosha National Park. U verblijft in een tweepersoonskamer. Ontbijt inbegrepen
 • 1 nacht in een lodge 10 km ten oosten van de Von Lindequist gate. U verblijft in een bungalow. Ontbijt inbegrepen
 • 2 nachten in een lodge nabij Tsumkwe in een tweepersoonskamer. Diner en ontbijt zijn inbegrepen
 • 1 nacht in een lodge tussen Tsumeb en Otavi. U verblijft in een mountain hut met en-suite badkamer. Ontbijt zijn inbegrepen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • adequate ondersteuning als er zich lokaal onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief

 • intercontinentale en regionale vluchten 
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • belastingen en toeslagen die uitsluitend lokaal voldaan kunnen worden
 • brandstof voor huurauto
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden voor bezienswaardigheden, nationale parken en game reserves, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen.

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

Fly-drive Namibie

Bekijk de video

 


 

 

 


Namibië

Bekijk de video

 


 

 

 


Meer zien in korte tijd?

Fly-in safari

 


 

 

  

 

 


 Informatie over Namibië


 

 

  Floortje Dessing over verantwoord reizen

bekijk het interview


 

 

 


 

 

 


 


 

 

 

 


 Reis aanpassen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan 


 

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR