Puur Namibië

Deze luxe, avontuurlijke individuele rondreis met privé gids/chauffeur brengt u naar de afgelegen en authentieke gebieden van Namibië. De comfortabele 4WD en de deskundige gids/chauffeur staan garant voor een ontspannen reis. U heeft alle tijd om te genieten van de schoonheid van Namibië. In zeer afgelegen gebieden rijdt u in konvooi met een extra 4WD en chauffeur.

HOOGTEPUNTEN 
Skeleton Coast, Cape Fur Seal
Damaraland
Save the Rhino Trust
Etosha National Park
Tsumkwe
San, Bushmen
Khaudum National Park
Caprivi

Impalila Island

DAG 1: WINDHOEK
Op de luchthaven wordt u opgewacht voor een transfer naar de accommodatie in Windhoek. In dit rustig gelegen guesthouse verblijft u een nacht op basis van logies en ontbijt.

DAG 2: WINDHOEK - SKELETON COAST (ca. 410 km)
 Na het ontbijt haalt uw privégids u op om te vertrekken richting de kust. De reis verloopt via Spitzkoppe, bekend om de rotsschilderingen. U kunt hier wandelen in een magnifiek landschap.

U verblijft een nacht in Cape Cross. De lodge ligt slechts enkele meters van het strand en in de buurt van de Cape Fur Seal kolonie, maar wel zodanig dat u zich buiten de ‘geurzone' bevindt.

 

DAG 3-5: SKELETON COAST - DAMARALAND (ca. 375 km)
 U rijdt noordwaarts langs de Skeleton Coast weg naar de uitgestrekte plateaus en enorme vlaktes van noord Damaraland. Bij de lodge wordt u door een gids opgewacht die u naar een luxe camp brengt. De rit er naar toe is een game drive.

Het camp is gelegen binnen de 400.000 hectare van een privé reservaat en biedt een originele en exclusieve wilderniservaring. Het camp wordt geleid in samenspraak met het Save the Rhino Trust, een organisatie die verantwoordelijk is voor het overleven van de zeldzame zwarte neushoorn in deze regio. Activiteiten bestaan onder andere uit het rhino-tracking, zowel te voet als per 4WD, en dag- en avondsafari's.

DAG 6-7: DAMARALAND - ETOSHA NATIONAL PARK (ca. 420 km)
Vandaag rijdt u verder naar Etosha National Park. U verblijft in een bush chalet. Geniet 's avonds van de zwarte neushoorns, olifanten en leeuwen bij de verlichte waterpoel komen drinken. Vanuit het restcamp maakt u met de eigen auto en gids/chauffeur safari's in het nationale park. In overleg met de gids/chauffeur bepaalt u de planning van de activiteiten.

DAG 8: ETOSHA NATIONAL PARK - TEN OOSTEN VAN ETOSHA  (ca. 165 km)
In overleg met de gids bepaalt u of u vandaag in Etosha wilt doorbrengen en in de namiddag bij de lodge aankomt of dat u rechtstreeks gaat waardoor u de lunch in de accommodatie kunt nuttigen en bijvoorbeel aan het zwembad heerlijk kan relaxen.

DAG 9-10: TEN OOSTEN VAN ETOSHA  - OMGEVING TSUMKWE (ca. 425 km)
 Vandaag heeft u een behoorlijk lange reis voor de boeg. Uw nieuwe onderkomen is een dat eigendom is van de //Nhoq'ma community. Na aankomst brengt u een bezoek aan hun dorp. Jagers laten zien hoe zij pijlen voor de jacht maken. Ook demonsteren zij hoe vergif voor op de speerpunten wordt bereid.

De volgende dag brengt u door met de Ju/'hoansi jagers. 's Ochtends gaat u met jagers te voet op zoek naar vers water en verzamelt u bush voedsel en medicijnen. De jagers laten zien hoe strikken en vallen worden gemaakt. De route die wordt gelopen, staat niet van te voren vast, maar is afhankelijk van wat de bush op dat moment biedt.

DAG 11-12: OMGEVING TSUMKWE - KHAUDUM NATIONAL PARK
Vandaag vertrekt u voor een spannend verblijf in het extreem afgelegen Khaudum National Park. In dit verlaten gebied is het verplicht om in een konvooi van minimaal twee 4WD voertuigen te rijden. Daarom rijdt er een back-up voertuig met u op.

Khaudum National Park kenmerkt zich door het klassieke Kalahari bushveld landschap. Dieren die hier leven zijn antilopen, waaronder de wilde tsessebe, een bijzonder bedreigde antilopensoort, giraffes en olifanten. De roofdieren zijn vertegenwoordigd door leeuwen, gevlekte hyena's, wilde honden en jakhalzen.

 U verblijft in niet-omheinde camps. Deze camps zijn niet goed onderhouden en de faciliteiten functioneren niet. Daarom is in de voertuigen alles aanwezig om zelfvoorzienend te zijn. In uw tent kunt u rechtop staan. Het kampeerbed heeft een 10 centimeter dik matras, lakens en dekbed. Een tent voor douche en toilet maakt de kampeerervaring zo comfortabel mogelijk.

DAG 13: KHAUDUM N.P. - CAPRIVI (ca. 460 km)
De dag begint vroeg om tijdig de B8 ten noorden van Khaudum te bereiken. Vandaag is een reisdag. Ongetwijfeld zult u genieten van de veranderingen in landschappen en natuurschoon. De geleidelijke overgang van de droge en stoffige omgeving in Khaudum naar de overdadige vegetatie in de buurt van de Kwando rivier, Caprivi, is wonderbaarlijk.

DAG 14-16: CAPRIVI - KASANE - IMPALILA ISLAND (tot Kasane ca. 200 km)
 Vandaag reist u via Katima en de grens met Botswana naar Kasane in Botswana. U neemt afscheid van uw privégids. Met een boot transfer gaat u naar een houseboat, uw verblijf voor de komende drie nachten. U gaat een ontspannen riviercruise maken. Spot de vele wilde dieren aan de oevers van de Chobe en Zambezi rivier. Als anderen bij zonsondergang het park moeten verlaten, geniet u aan dek van een sundowner en het geluid van de wilde dieren aan de oever.

DAG 17: IMPALILA ISLAND - KASANE
In de loop van de ochtend gaat u met een transfer naar de luchthaven van Kasane.  


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.


 
Wat is de Verantwoorde, Duurzame Reizen Bijdrage?

 

De lodge waarin u dag 3-5 verblijft:


steunt Save the Rhino Trust, dat 20 jaar geleden is opgericht om de zwarte neushoorn voor uitsterving te behoeden. Samen met de lokale gemeenschap is het gelukt om het stropen uit te roeien in de Kunene regio. Hier leeft nu de grootste populatie zwarte neushoorns van Afrika in onomheind gebied. De lodge steunt de Trust door:

 • financiële bijdragen: voor elke gast die in de lodge verblijft wordt een bedrag gedoneerd aan de Trust
 • onderdak te bieden aan het onderzoeksteam van de Trust en de operationele kosten te betalen.

 

Het camp waarin u dag 9-10 verblijft:

is gelegen in Nyae Nyae Conservancy, dat in 1998 is opgericht. Dit is het enige gebied  in Namibië waar het voor de Ju/hoansi (San) is toegestaan om op de traditionele wijze te jagen. Maar de jacht en het verzamelen van voedsel zijn ontoereikend. Daarom heeft Arno Oosthuysen dit camp gebouwd, dat gelegen is naast het dorp van de //nhoq'ma gemeenschap. Vanuit dit camp worden activiteiten aangeboden zoals jagen en voedsel verzamelen, kunst, traditionele spelen en dansen. Deze activiteiten worden niet speciaal voor de gasten georganiseerd, maar u doet mee in de dagelijkse gang van zaken. In dit afgelegen gebied komen weinig bezoekers. Met de inkomsten van deze activiteiten en van de accommodatie kopen de Ju/hoansi vooral voedsel dat hun natuurlijke omgeving niet biedt. Zonder toerisme zou deze gemeenschap het land van hun voorouders hebben moeten verlaten.

Dit is slechts een aantal reisonderdelen met een Fair Tourism bijdrage. Bij een beschrijving van uw persoonlijke reis op maat worden alle bijdragen beschreven.


Prijsindicatie

€ 6.000 - € 7.000 p.p. bij een bezetting van twee personen.
 

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis. 

Inclusief

 • transfer van de luchthaven van Windhoek naar de accommodatie
 • entrée gelden voor de parken die volgens het reisschema worden bezocht
 • begeleiding door Engelstalige privé gids/chauffeur.
 • luxe 4WD station wagon (Toyota Landcruiser of gelijkwaardig).
 • brandstof voor de 4WD
 • 1 nacht in een guesthouse in Windhoek op basis van logies en ontbijt
 • 1 nacht in een lodge aan de Skeleton Coast op basis van volpension
 • 3 nachten in een luxe safaritent in Damaraland. Alle maaltijden en activiteiten inbegrepen
 • 2 nachten in een bush chalet in Etosha National Park op basis van volpension
 • 1 nacht in een bungalow in een lodge ten oosten van Etosha op basis van volpension
 • 2 nachten in een comfortabele safaritent in een camp in de omgeving van Tsumkwe. Alle maaltijden en activiteiten zijn inbegrepen
 • 2 nachten kamperen in de bush in Khaudum National Park. Alle (eenvoudige) maaltijden en activiteiten zijn inbegrepen
 • Door Khaudum reist er een back up voertuig en chauffeur mee, die radiocontact heeft met de lodge
 • 1 nacht in een lodge in Caprivi, op basis van vol pension
 • transfer van Kasane naar de houseboat
 • 3 nachten op een houseboat
 • transfer van de houseboat naar Kasane airport
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • adequate ondersteuning als er zich tijdens uw reis onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief

 • intercontinentale en regionale vluchten 
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • aanvullende excursies en activiteiten
 • overige maaltijden en drankjes
 • fooien
 • uitgaven van persoonlijke aard

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

 

 

 


 Informatie over Namibië


 

 

 

 

 


Rhino Tracking
in Damaraland

 

Bekijk de video

 


 

 

 

 


 Achtergronden over de San

  

Bekijk de video 

 


 

 

 

 


 


 

 

 


Meer zien in korte tijd?

Fly-in safari

 


 

 

 

  Floortje Dessing over verantwoord reizen

bekijk het interview


 

 

 

 


 Reis aanpassen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan 


 

 

 

 


  


©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR