Betaalbare lodge safari door Zimbabwe: Lake Kariba / Matusadona en Mana Pools

Betaalbare lodge safari door Zimbabwe met verblijf in Lake Kariba / Matusadona en Mana Pools. U gaat in een klein vliegtuigje naar Lake Kariba / Matusadona National Park en Mana Pools. Twee prachtige locaties voor veelzijdige safari’s. Veelzijdig qua wildlife en qua safari’s: u kunt wandelsafari’s en kano safari’s maken of op safari gaan in een open safari voertuig. Maar ook een bootcruise bij zonsondergang is onvergetelijk!

Deze betaalbare budget lodge safari kan verlengd worden met een verblijf in Victoria Falls.

HOOGTEPUNTEN
Lake Kariba / Matusadona National Park
Mana Pools

DAG 1-2: LAKE KARIBA / MATUSADONA NATIONAL PARK
 Met een kleine vliegtuigje vliegt u van Victoria Falls naar de airstrip bij Lake Kariba. Hier wordt u opgewacht voor een transfer per boot naar het camp dat gelegen is aan de oevers van Lake Kariba. Lake Kariba is een kunstmatig meer dat eind jaren vijftig is ontstaan door de bouw van een stuwdam bij Kariba. U ziet hier vele verdronken bomen die nog steeds langs de oevers staan. Vooral tijdens de fraaie zonsondergang zorgt dit voor prachtige fotomomenten.


Matusadona National Park ligt aan de zuidoever van Lake Kariba. Hier komen o.a. buffels, olifanten, zebra’s en vele antilopensoorten voor. Deze dieren hebben een grote aantrekkingskracht op roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena’s. Ook kunt u hier de bedreigde zwarte neushoorn aantreffen. En vanzelfsprekend zijn er veel vogels in dit waterrijke gebied. De wildernis in combinatie met de oevers van Lake Kariba vormen een unieke locatie voor spectaculaire safari's.

Uw kleinschalig bush camp ligt aan de oever van Lake Kariba in (!) het Matusadona National Park. De chalets staan op een verhoogd deck. Halve muren van riet aan de zij- en achterkant zorgen voor natuurlijke ventilatie. Safari-activiteiten zijn: game drives vaak gecombineerd met een game walk in Matusadona NP, game en zonsondergang cruises over Lake Kariba, vissen op Lake Kariba.
2 nachten Rhino Safari Camp inclusief ontbijt, lunch, diner, lokale drankjes, beperkte wasservice, safari-activiteiten, nationale park fee.

DAG 3-5: MANA POOLS NATIONAL PARK
 Met de boot wordt u teruggebracht naar de airstrip om vervolgens in een klein vliegtuigje naar Mana Pools te gaan. Mana Pools National Park is een afgelegen, moeilijk toegankelijk gebied dat door UNESCO is uitgeroepen tot World Heritage Site. Mana Pools ligt aan de machtige Zambezi rivier, met een gevarieerd landschap als achterland. Deze afwisseling is de habitat voor enorm veel wildlife en vogelsoorten. Hier vindt u o.a. olifant, buffel, nijlpaard, krokodil, waterbuck, leeuw en luipaard. Niet voor niets staat Mana Pools telkens weer in de top 10 van de beste Afrikaanse Nationale Parken.

Uw rustiek bush camp ligt op de oever van de Zambezi rivier. In Mana Pools zijn geen pe rmanente constructies toegestaan. Het mobile camp is dan ook zo ingericht dat deze door camp personeel in enkele uren kan worden opgezet en afgebroken. De walk-in safaritent is voorzien van bedden met linnengoed en dekbedden. Er is een ensuite chemisch toilet voor de nacht, voor overdag een long drop toilet. De bucket shower wordt voorzien van warm water en biedt de gelegenheid om te douchen onder de prachtige Afrikaans e sterrenhemel. Er worden game drives in open safarivoertuigen gemaakt. Tijdens wandelsafari’s en kanosafari’s leert u Mana Pool op een actieven manier kennen.
3 nachten Camp Zambezi inclusief ontbijt, lunch, diner, lokale drankjes, kano equipment.

DAG 6: VICTORIA FALLS
In een klein vliegtuigje wordt u teruggevlogen naar Victoria Falls.
Deze safari reis is uitermate geschikt voor een verlenging in Victoria Falls om de indrukwekkende watervallen te bekijken.

 


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.Prijsindicatie
€ 2.915, bij een bezetting van twee personen. 
Omdat in het regenseizoen de camps in Mana Pools zijn gesloten, wordt deze reis niet aangeboden in de periode november tm maart. 

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Inclusief

 • reisschema, transfers per boot, auto, 4x4 en/of klein vliegtuigje, maaltijden, lokale drankjes, activiteiten en park fees zoals hierboven beschreven
 • adequate ondersteuning als er zich lokaal onverhoopt problemen voordoen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief

 • intercontinenale en regionale vluchten
 • national park fees Mana Pools
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reisdocumenten
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien
 • belastingen en toeslagen die uitsluitend lokaal kunnen worden betaald 

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen.

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR