Luxe wandelsafari langs Zambezi rivier in Mana Pools, Zimbabwe

 Luxe wandelsafari langs Zambezi rivier in Mana Pools, Zimbabwe. Tijdens deze luxe wandelsafari langs de Zambezi rivier in Mana Pools, Zimbabwe, verblijft u in mobile camps. De mobile camps worden voor u op de oevers van de Zambezi opgezet. Zo loopt u door Mana Pools van het ene naar het andere camp en hoeft u dus niet telkens terug te keren naar dezelfde locatie. Het mobile camp wordt voor u opgezet en staat klaar als u na de wandelsafari aankomt. U kunt direct genieten van een heerlijk welkomstdrankje. Deze luxe wandelsafari wordt begeleid door een professionele wandelsafari gids die u in 4 dagen de indrukwekkende natuur en uitbundig wildlife van Mana Pools langs de Zambezi rivier laat zien.

Deze wandelsafari wordt ook als kanosafari aangeboden. Neemt u contact met ons op voor meer informatie.

DAG 1
 U wordt door de gids opgehaald en naar het eerste mobiele camp gebracht. Deze game drive is de kennismaking met Mana Pools. Mana Pools NP is door UNESCO uitgeroepen tot World Heritage Site en staat bekend om de afgelegen wildernis met erg veel wildlife. Na een heerlijke lunch wordt u naar het startpunt van de wandelsafari gebracht. Hier, bij de samenvloeiing van de Ruckomechi en Zambezi rivieren, krijgt u een uitgebreide briefing van de gids, inclusief veiligheidsinstructies. Vervolgens start de wandelsafari daadwerkelijk en verkent u in rustig tempo het gebied. Het water van de Zambezi trekt vele vogels aan en u maakt grote kans om nijlpaarden, buffels, olifanten, krokodillen en antilopen te spotten. Tegen zonsondergang komt u bij het mobile tented camp dat al helemaal voor u klaar is gemaakt. U kunt direct gaan relaxen en genieten van een sundowner (drankje bij zondondergang). Rond het kampvuur worden de ervaringen van de dag besproken en plannen voor morgen gemaakt. Ondertussen bereid het camp personeel het driegangen diner.

DAG 2
 De dag begint vroeg. U kunt zich fijn opfrissen met warm water dat het personeel in de bassins bij uw tent heeft klaargezet. Na koffie of thee met muffins of zelfgemaakte biscuits pakt u een kleine rugzak in met de benodigdheden voor overdag. En dan gaat u weer op pad. Het doel is om al wandelend de zon te zien opkomen. Het wakker worden van de Afrikaanse bush is een van de meest magische momenten van de dag. Na een paar uur lopen wordt er op een mooie plek gestopt voor ontbijt. Daarna wordt de wandeling vervolgd over de floodplains en door de bush. Dit is de meest geschikte periode om roofdieren te zien. Olifanten trekken naar de oevers om te gaan drinken. Vanzelfsprekend is het zaak om op veilige afstand te blijven. Sporen van dieren worden toegelicht en gevolgd. De gids deelt zijn uitgebreide kennis over dieren, groot en klein, hun gedrag en over flora graag met u. Zo krijgt u veel inzicht in het leven in de bush. Een fantastische manier om wildife en vogels te spotten. Dichterbij de natuur bestaat niet! 

Na deze wandelsafari kunt u ervoor kiezen om verder te lopen of om met het back-up voertuig te worden opgehaald. U geniet van een heerlijke lunch en siësta. De avontuurlijke safari wordt in de namiddag vervolgd en zo komt u aan bij het volgende camp waar het personeel u weer warm onthaalt. Vanzelfsprekend is de locatie van het camp verbluffend mooi.

DAG 3
 Ook vandaag is er weer een vroege start. De indeling van de dag lijkt om die van de vorige. Maar vandaag loopt u door het belangrijkste wildernisgebied van Mana Pools. Dit deel van het nationale park heeft een zeer beperkte toegang voor mensen en voertuigen. Het is afgelegen gebied waar maar weinig mensen komen. In deze desolate omgeving geniet u van de Afrikaanse bush in optima forma!

 

DAG 4
Op deze laatste ochtend kunt u voor het ontbijt een korte wandeling maken. Of blijft u vandaag liever wat langer liggen? Na het ontbijt wordt u, afhankelijk van het vervolg van uw reis, naar de airstrip of Nyamepi Main camp gebracht en is het tijd om afscheid te nemen.


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.EXTRA REISINFORMATIE

Expeditie
 Dit is een avontuurlijke, actieve wandelsafari met het karakter van een expeditie. U dient gezond en (medisch) fit te zijn. U verblijft uitsluitend in wildlife gebieden. Routes en camps zijn niet omheind. Weest u zich ervan bewust dat u altijd (roof)dieren kunt tegenkomen. De wandelsafari wordt begeleid door een professionele, bewapende gids die een speciale permit heeft behaald om wandelsafari's te mogen begeleiden. Het luisteren naar en opvolgen van instructies van de Engelssprekende gids is cruciaal, zeker in spannende situaties. Er kan besloten worden om van het bovengenoemde programma af te wijken, bijvoorbeeld door aanwezigheid van wildlife, naar aanleiding van de waterstand of onvoorziene omstandigheden.

Kamperen
 U overnacht in mobile tented camps. Er is geen permanente constructie en geen elektriciteit. De camps zijn eco-vriendelijk en kunnen in een paar uur worden opgezet en afgebroken zonder een spoor achter te laten. Dit wordt door het camp personeel gedaan, zodat u alle tijd heeft om van de safari's en de bush te genieten.

Uw ruime walk-in tent is voorzien van comfortabele bedden en linnengoed. Er zijn geen permanente sanitair faciliteiten. Voor overdag zijn er long drop toiletten en voor de nacht hebben alle tenten een ensuite chemisch toilet. Douchen onder de Afrikaanse sterrenhemel met warm water uit de bucket shower is onvergetelijk.
Het camp is voorzien van een mobiele keuken, bar en eetruimte. De maaltijden worden in het camp bereid. Brood en pasteien worden op het open kampvuur gebakken. Alle materialen, benodigdheden en uw bagage worden met een back-up voertuig naar het volgende camp gereden.

Prijsindicatie
€ 1.320,- per persoon. Minimum aantal personen is 2, maximum is 8. Voor privé wandelsafari is minimum aantal personen 4.

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Vertrekdagen
Deze wandelsafari start op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag gedurende de maanden april tot en met november.

Inclusief

 • maaltijden, lokale drankjes, mineraal water, thee en koffie
 • campingequipment
 • wandelsafari's onder leiding van professionele Engelssprekende gids
 • camp personeel, back-up voertuig
 • adequate ondersteuning als er zich lokaal onverhoopt problemen voordoen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief

 • vluchten
 • transfers
 • nationale park fees
 • belastingen en toeslagen die uitsluitend lokaal kunnen worden betaald
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reisdocumenten
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen 

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR