Wandelsafari in Chitake Spring in Mana Pools

Wandelsafari in het bijzondere Chitake Spring gebied in Mana Pools. Chitake Spring is een uitzonderlijk gebied voor wandelsafari's. Deze bron, in het zuiden van Mana Pools, is in het droge seizoen de enige waterleverancier en daarmee cruciaal voor de overleving van wilde dieren. Tijdens deze 4-daagse wandelsafari gaat u op zoek naar wildlife en vogels. Of u kiest voor een relaxte ‘sit' bij de bron om het komen en gaan van dieren te observeren. Alles onder begeleiding van een ervaren gids die u veel leert over de natuur en het gedrag van dieren.

Het water stroomt bij Chitake Spring uit de grond en volgt de anders droge rivierbedding van de Chitake rivier voor ongeveer een kilometer. De Chitake rivier ontspringt in de Zambezi Escarpment in het zuiden van Mana Pools National Park. Het sluit aan op de Ruckomechi rivier die op zijn beurt weer uitkomt in de machtige Zambezi rivier. In het regenseizoen is er een overvloed aan water, maar dit is in april meestal opgedroogd. Ook de omringende waterpoelen drogen op waardoor Chitake Spring de enige waterbron in de omgeving is.
Het wild moet heuvelafwaarts n aar de bron komen en zo verzamelen de dorstige dieren zich in de vallei. Gedurende het droge seizoen neemt de concentratie van wildlife toe, evenals grote zwermen vogels. Dit is de ideale plek voor roofdieren als leeuw, luipaard, hyena, wilde hond, mongoose en roofvogels. Ook indrukwekkend zijn de grote aantallen olifanten en grote kuddes buffels die hun dorst komen lessen. En u ervaart dit alles van zeer dichtbij vanuit uw tented camp op de oevers van de rivier. Dit is voor de echte Afrikaliefhebber, de avonturier die graag in afgelegen gebieden verblijft om zo optimaal wildlife, vogels en natuur te ervaren.

DAG 1
Op de airstrip van Mana Po ols wordt u opgewacht door uw gids. Na een koel drankje wordt u in ca. 1,5 uur naar het camp gereden. Onderweg ziet u vast en zeker al olifanten, kudu's, zebra's, impala's en vele vogels. In het camp wordt u hartelijk ontvangen door het camp personeel en geniet u van een heerlijke lunch. Daarna is het tijd voor de middag walk. U ervaart direct dat u zich middenin de bush bevindt. Na een paar uur kennismaking met het gebied, de geuren en de geluiden keert u terug naar het camp voor een sundowner: een heerlijk drankje terwijl u geniet van de zonsondergang. Na een warme douche, of koude, als u dat liever heeft, is het tijd voor diner. Prachtig onder de Afrikaanse sterrenhemel met alleen de sfeervolle verlichting van de olielampen.

U verblijft in een mobile tented camp zonder permanente constructies, zonder elektriciteit. Het camp wordt door het personeel opgezet en afgebroken en laat geen enkel spoor na. Uw tent is voorzien van comfortabele bedden met linnengoed en dekbedden. Elke tent heeft een ensuite chemisch toilet voor de nacht. Voor overdag zijn er long drop toiletten. Er zijn bucket showers die van warm water worden voorzien.
De wandelsafari wordt begeleid door een professionele, bewapende gids die een speciale permit heeft behaald om wandelsafari's te mogen begeleiden.
Het camp biedt uitsluitend wandelsafari's aan. Er worden geen game drives georganiseerd.

DAG 2
 Vandaag start de dag vroeg. U kunt zich opfrissen met het warme water waarmee het personeel de bassin bij uw tent heeft gevuld. Koffie, thee en zelfgebakken muffins staan klaar bij het kampvuur. Het dagschema bepaalt u in overleg met de gids. De wandelingen worden afgestemd op de fitheid, voorkeur en belangstelling van de groep. Er zijn diverse mogelijkheden. Zo kan het verloop van de Chitake rivier naar de Ruckomechi rivier worden gevolgd, kan er stroomopwaarts naar het Escarpment worden gewandeld of kunnen de waterpoelen in de bush worden bezocht. Of gaat u liever naar de dinosaurus fossielen?

Na de lunch in het camp en een siësta is het tijd voor de middag walk. Maar het is ook mogelijk om in de buurt van het camp te blijven om te genieten van de Afrikaanse bush.
Na de sundowner en ongetwijfeld weer een prachtige zonsondergang, wordt er weer een uitstekend diner geserveerd. En natuurlijk wordt de dag afgesloten met een drankje bij het kampvuur: dé plek om safari ervaringen te delen.

DAG 3
 Opnieuw een vroege dag. U kunt er direct op uittrekken voor een ochtend wandelsafari of eerst ontbijten en daarna een hele dag op wandelsafari gaan. De koelere maanden van het jaar, mei tot eind augustus, zijn erg geschikt voor lange safaritochten van een hele dag. In de warmere periode, september tot en met november, passen ochtend- en middagsafari's beter. U kunt dan op het heetst van de dag relaxen bij de tent of een plekje in de buurt van de spring uitzoeken. Langere ‘sits' bij de spring kunnen erg veel opleveren. Juist dan heeft u de tijd en gelegenheid om het gedrag van wildlife te observeren. U bent getuige van de natuurlijke, dagelijkse cyclus van komen en gaan van wild dieren en hun onderlinge verhoudingen.

DAG 4
Afhankelijk van het vervolg van uw reis en de vertrektijd kunt u voor het ontbijt een bush walk maken. Maar u kunt vandaag natuurlijk ook wat later opstaan. Na het ontbijt brengt een transfer u naar de airstrip.


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.EXTRA REISINFORMATIE

Accommodatie
U overnacht in een mobile tented camp. Er is geen permanente constructie en geen elektriciteit. Het camp is eco-vriendelijk en kan in een paar uur worden opgezet en afgebroken zonder een spoor achter te laten. Dit wordt door het camp personeel gedaan, voor en na uw verblijf.

Uw ruime walk-in tent is voorzien van comfortabele bedden en linnengoed. Er zijn geen permanente sanitair faciliteiten. Voor overdag zijn er long drop toiletten en voor de nacht hebben alle tenten een ensuite chemisch toilet. Douchen onder de Afrikaanse sterrenhemel met warm water uit de bucket shower is onvergetelijk.
Het camp is voorzien van een mobiele keuken, bar en eetruimte. De maaltijden worden in het camp bereid. 

Prijsindicatie
€ 1.320,- per persoon.

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Vertrekdagen
Deze wandelsafari kan op alle dagen worden gestart gedurende de maanden april tot en met november.

Inclusief

 • maaltijden, lokale drankjes, mineraal water, thee en koffie
 • wandelsafari's onder leiding van professionele Engelssprekende gids
 • adequate ondersteuning als er zich lokaal onverhoopt problemen voordoen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief

 • vluchten
 • transfers
 • nationale park fees
 • belastingen en toeslagen die uitsluitend lokaal kunnen worden betaald
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reisdocumenten
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR