Bezienswaardigheden in Kaapstad, Zuid Afrika

Kaapstad in Zuid Afrika, gesticht in 1652 door Jan van Riebeeck, is zonder twijfel een van de mooist gelegen steden ter wereld. Kaapstad is een bruisende stad met een relaxte sfeer. Accommodaties en restaurants zijn er voor ieders budget. En er is hier zoveel te ondernemen, in Kaapstad zelf én in de directe omgeving. We hebben hieronder een aantal bezienswaardigheden samengevat.

In onze voorbeeld reizen naar Zuid Afrika is Kaapstad regelmatig opgenomen. Bijvoorbeeld in combinatie met safari's in Kruger National Park, de Tuinroute, Route 62 of de Oostkaap .

De Tafelberg in Kaapstad

De Tafelberg is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van Kaapstad. Wilt u de bergtop op, houdt u dan het weer goed in de gaten. Op de Tafelberg kan het zomaar een paar dagen bewolkt zijn, waardoor u het adembenemende uitzicht moet missen.

Robben Island voor de kust van Kaapstad

Als u in Kaapstad bent, hoort daar haast vanzelfsprekend een bezoek aan Robben Island bij. Zuid Afrika is een land met een pijnlijk verleden. Een bezoek aan Robben Island, waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen zat, zal vanuit deze historie diepe indruk op u maken. Maar ook de boodschap van tolerantie en hoop voor de toekomst zal u zeker niet ontgaan.

De Wijnlanden ten oosten van Kaapstad

Een andere bezienswaardigheid is de wijnroute. Op ongeveer een half uurtje rijden van Kaapstad begint het Kaapse Wijnland. De bekendste plaatsen zijn Stellenbosch en Franschhoek maar Tulbagh, Worchester, Paarl, Robertson en Wellington zijn ook de moe ite waard. Hier kunt u naast het wijnproeven, meer kennis van wijn krijgen, kelders bezoeken en uiteraard wijn kopen. Overigens zijn de Kaapse Wijnlanden niet alleen vanwege de wijn de moeite waard; het is een genot om door dit prachtige gebied te rijden.

Wilt u sportief bezig zijn? Combineer dan het wijnproeven met een fietstocht! Onder leiding van een deskundige gids fietst u langs verschillende wijnestates. Natuurlijk worden de wijnen ook geproefd. Er zijn diverse fietstochten mogelijk met verschillende afstanden en zwaartes.

Tours in en rondom Kaapstad

 Om Kaapstad en omgeving te verkennen zijn er vele mooie tours te boeken. U kunt hierbij denken aan een township tour, tour door de schilderachtige wijk Bo-Kaap het centrum van de Kaaps-Maleise cultuur, Cape Jazz tour , voetballen met de lokale jeugd. Voor Zuid Afrika hebben we een aantal bijzondere dagtrips geselecteerd.

 Kaap de Goede Hoop ten zuiden van Kaapstad

Voor een autorit over het schiereiland moet u ongeveer een dag uittrekken. Een wandeling naar de vuurtoren bij Cape Point levert een eindeloos uitzicht op. Maar ook de rit ernaar toe is prachtig. U rijdt door Tafelberg National Park, komt langs de pinguïnkolonie bij Boulders Beach en rijdt de spectaculaire kustweg Chapman's Peak Drive.


Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR